Hlavní obsah

Vlašim zdolala ve druhé lize Most a vzdálila se sestupovému pásmu

Vlašim

Fotbalisté Vlašimi zvládli v úvodním jarním kole druhé ligy důležitý souboj o setrvání v soutěži. Doma porazili 2:1 předposlední Most a vzdálili se mu v tabulce na sedm bodů. Sokolov vyhrál 1:0 na hřišti Táborska a HFK Olomouc stejným výsledkem porazil poslední Opavu.

Článek

Vlašim zakončila podzimní část pěti zápasy bez výhry a dobře nevstoupila ani do jarní premiéry. Už v sedmé minutě totiž hlavičkou po rohovém kopu překonal její obranu Novotný. Po půl hodině hry však využila svou jedinou šanci v první půli a zásluhou Vyhnala vyrovnala.

O výhře domácích rozhodl devět minut před koncem z penalty kapitán Petrů, který potrestal hru rukou jednoho ze soupeřů v pokutovém území. V hektickém závěru už si Graffin výhru pohlídal.

I o výhře Baníku Sokolov na hřišti Táborska rozhodl pokutový kop, který proměnil záložník Jakub Dvořák II. v 69. minutě. Na výhře měl velký podíl i jeho jmenovec v brance Sokolova, jemuž se předtím několika výbornými zákroky podařilo udržet čisté konto.

Jedinou branku viděli i fanoušci na stadiónu poslední Opavy, která podlehla Olomouci a popáté v řadě nevyhrála. Hanákům zařídil posun na čtvrté místo tabulky Bednář po zaváhání brankáře Květona v 33. minutě.

Druhá liga měla začít už před týdnem, 17. kolo však bylo kvůli počasí přeloženo na 5. června. V rámci 18. kola se neodehraje nedělní utkání Varnsdorf - Pardubice, které bylo odloženo kvůli nezpůsobilé hrací ploše. O náhradním termínu se rozhodne začátkem příštího týdne.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Sokolov 0:1 (0:0)
Branka: 69. Dvořák II. z pen. Rozhodčí: Lerch - Černý, Dobrovolný. Bez ŽK.
Táborsko: Fryšták - Radoš (81. Mrázek), Krch, Mráz, Mašek - Dobal (28. Šimák), Jasanský (72. Ciferský), Dolejš - Džafič, Sladký, Presl. Trenér: Zákostelský.
Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Dvorník, Hošek, Dřížďal - Vaněček (89. Machek), Vrtělka, Čada, Dvořák II. - Jurdík (86. Mlika), Šamánek (74. Hoffmann). Trenér: Jindra.
Vlašim - Most 2:1 (1:1)
Branky: 33. Vyhnal, 81. Petrů z pen. - 7. Novotný. Rozhodčí: Orel - Kříž, Hock. ŽK: Petrů - Vojta, Lafrance. Diváci: 458.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, Kropík, Sudek - Putz (75. Jeřábek), Křeček, Pokorný (62. Wojnar), Průcha - Jícha (89. Klán), Vyhnal. Trenér: Frýdek.
Most: Belaň - Běloušek, Novotný (84. Osumanu), Žižka, Řehák - Lafrance - Vojta, Kotlan (73. Němec), Rosendo, Mujagič (87. Štefko) - Musiol. Trenér: Zach.
Opava - HFK Olomouc 0:1 (0:1)
Branka: 33. Bednář. Rozhodčí: Ochotnický - Pilný, Arnošt. ŽK: Kostelný, Sedláček - Šimko, Jovanovič, Čep, Šrom. Diváci: 1624.
Opava: Květon - Čarnota (71. Lokša), Kostelný, Štrbák, Potočný - Partyš (76. Sedláček), Ficek, Binar, Šrom - Krčmařík (59. Jurečka), Prokeš. Trenér: Vavruška.
Olomouc: Šrom - Čep, Murin, Jovanovič, Šimko - Biolek (76. Korčián), Kovář, Kobylík (90. Nekuda), Hromek, Bednář (88. Chmelo) - Žondra. Trenér: Machala.

Reklama