Hlavní obsah

Řepka je životní divočák a jeho nabídka mě nepřekvapila, tvrdil nový mostecký kouč Busta

Most

Personální zemětřesení ve fotbalovém Mostě přineslo první efekt. Tým Baníku nastoupil proti favorizované Viktorii Žižkov premiérově nejen pod taktovkou nového vedení klubu v čele s generálním manažerem Radkem Stehlíkem, ale i s novými muži na lavičce. Jimi jsou trenér Zbyněk Busta a sportovní manažer Tomáš Řepka. „Prvořadým cílem je záchrana v soutěži,“ podotkl Busta po svém mosteckém debutu v podobě vítězství 2:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Tomáš Řepka během silvestrovského derby se Slavií.

Článek

„Věděli jsme, že Žižkov patří k lídrům druhé ligy, což prokazoval sebevědomím v prvním poločase. Zbytečně jsme zalezli k našemu pokutovému území a ze souvislého tlaku soupeře vyplynula i jasná penalta po dětinském zákroku. Naštěstí pro nás ji hosté neproměnili," líčil novopečený trenér. „Najednou jsme začali hrát a šli jsme do vedení krásnou střelou Jakuba Vojty, to byla nádhera. Zvedli jsme hlavu a po druhém gólu nám stačilo zavřít prostor a mohli jsme zvítězit i výraznějším způsobem, protože po vyloučení hráče Žižkova jsme si vytvářeli další solidní šance," bilancoval dále Busta vydařený zápas.

Co jej přivedlo do Mostu? „Od léta, kdy jsem skončil v Písku, jsem byl bez angažmá. Celý podzim a zimu jsem odpočíval a na Karlštejně jsem začal podnikat v penzionech. Před pár dny zazvonil telefon a Tomáš Řepka se mě ptal, jestli bych měl chuť do trénování. Sám jsem cítil, že už dlouho nejsem ve fotbale, a že bych to klidně zkusil. A Tomáš mi odtajnil, že se jedná o Baník Most," prozradil trenér.

Jak Bustu překvapilo, že ho oslovil právě Tomáš Řepka? „U Tomáše mě nepřekvapí nic. Je to životní divočák a přeji mu, aby mu fotbalová práce vyšla. Nastínili jsme si s vedením klubu nějakou budoucnost, která se bude odvíjet od záchrany ve druhé lize," tvrdil kouč.

Jak vidí spolupráci se sportovním manažerem? „Beru ho jako Tomáše Řepku a ne jako funkcionáře. Věřím, že budeme fungovat vedle sebe tak, aby byl prospěšný pro hráče i klub. Bavil jsem se s ním a určitě se bude udržovat v kondici, protože s aktivní kariérou končit nehodlá. A třeba bude v létě s klubem jednat o hráčském působení. Ale řekli jsme si, že teď to ale nepřichází v úvahu a ani po něm okamžitý návrat na hřiště nechci," vykládal Busta.

Reklama

Související témata: