Hlavní obsah

Snad nám jarní série vydrží až do června, přeje si ústecký kouč Bičovský

Ústí nad Labem

Štikou jarní části Národní ligy jsou fotbalisté Ústí nad Labem. Nenápadně, ale cílevědomě se už propracovali do horní poloviny tabulky. A zatím ctí i známé pořekadlo: můj dům, můj hrad. Dobrá forma mužstva bez výrazných individualit těší i trenéra Přemysla Bičovského, který věří v pokračování nynější úspěšné série.

Foto: Petr Horník, Právo

Přemysl Bičovský (uprostřed) se sparťanskými "přeběhlíky" Horstem Sieglem (vlevo) a Michalem Bílkem.

Článek

Ústečtí fotbalisté na jaře ve druhé lize ještě neprohráli. Jak si toho vážíte?

Nejvíce mě těší, že jsme doma třikrát zvítězili, jelikož úspěchy na vlastním hřišti jsou pokaždé důležité. Přitom Pardubice byly minule velmi těžkým soupeřem. Střelecky jsme se prosadili až jedenáct minut před koncem, což stačilo na tři body. A k dosavadním výhrám jsme přidali dvě remízy venku. Dotahujeme se blíž k popředí tabulky, ale nikdo nás netlačí k postupu. Chceme však získávat další body a uvidíme, kam až se v tabulce dostaneme.

K tradiční bojovnosti přidáváte i solidní herní projev. Z čeho vychází tato symbióza?

Myslím, že mužstvo je kvalitní a snaží se předvádět kombinační fotbal. Pokud kluci budou dál běhat a připravovat si gólové šance, měli bychom v prozatímních výkonech pokračovat. Není podstatné, kolik útočníků máte v sestavě, ale jak se hráči doplňují v ofenzivě i defenzivě. Spoléháme na silný střed záložní řady s Martykánem a Hrošovským. Ale musíme počítat i se zraněnými nebo karetními tresty.

Kdy se zastaví ústecká jarní jízda?

Nad tím neuvažujeme, ale doufám, že vydržíme bez porážky až do posledního kola, které se hraje 5. června. Bylo by hezké protáhnout sérii na maximum (úsměv).

Určitě ale nejprve hledíte k nadcházejícímu zápasu.

Ano, čeká nás cesta na hřiště HFK Olomouc, což je celek ze třetího místa tabulky. Věřme, že utkání nebude ohroženo nepříznivými klimatickými podmínkami, které na Moravě způsobily už odložení řady druholigových zápasů. Je lepší hrát třeba na těžším terénu, než vůbec. Dlouhé pauzy a výpadky v herním rytmu v soutěži nikomu neprospívají.

Reklama

Související témata: