Hlavní obsah

Kouč Slovácka Habanec dostal za vykázání na tribunu pokutu

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila pokutu 5000 korun trenérovi Slovácka Svatopluku Habancovi za chování v prvním čtvrtfinále Poháru České pošty proti Mladé Boleslavi. Habanec byl vykázán na tribunu za hanlivé výroky směrem ke čtvrtému rozhodčímu Jiřímu Adamovi. Slovácko v utkání prohrálo 1:3.

Článek

Habancovi se nelíbilo především to, že Adam na dálku radil hlavnímu arbitrovi Ondřeji Lerchovi, aby proti Slovácku nařídil penaltu. Trenér si ulevil i vulgárním výrazem, který však prý nebyl namířen proti rozhodčím.

Ještě o tři tisíce více musí zaplatit kouč druholigového Sokolova Aleš Jindra za opakované nesportovní chování v utkání s Viktorií Žižkov. Pokuta hrozí i Varnsdorfu, s nímž bylo zahájeno disciplinární řízení kvůli nedostatečné pořadatelské službě v utkání s Bohemians Praha 1905.

Ze stejného důvodu jako u Habance komise zahájila řízení s členy realizačního týmu Českých Budějovic Vladimírem Adamem (masér) a Martinem Vozábalem (asistent trenéra) kvůli chování v utkání s Příbramí, v němž byli rovněž vykázáni na tribunu kvůli urážení rozhodčích.

Komise udělovala také zákazy startu za karetní tresty. Kvůli vyloučení vynechají nejbližší kolo Jakub Řezníček (České Budějovice), Martin Šlapák (Příbram), Milan Fukal (Hradec Králové) a Tomáš Marek (Vysočina Jihlava).

Dvě nejbližší utkání si nezahraje Radek Dosoudil z Mladé Boleslavi, který nasbíral osm žlutých karet.

Kvůli čtyřem žlutým jednou nenastoupí Jiří Fleišman, David Pavelka (oba Liberec), Lukáš Droppa (Ostrava), Lukáš Vaculík (Jihlava), Jan Schulmeister a českobudějovické stoperské duo Roman Lengyel a Hrajr Mchojan. Jihočeši tak budou v sobotním záchranářském souboji s Teplicemi postrádat hned tři hráče základní sestavy.

V Národní fotbalové lize mají zastavenou činnost na jedno utkání Marek Wolf (Varnsdorf), Matěj Biolek (HFK Olomouc) a Michael Krmenčík (Čáslav).

Reklama