Hlavní obsah

Ústí - Sokolov 1:2Sokolov zdolal v souboji o třetí místo v druhé lize Ústí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sokolova vyhráli přímý souboj o třetí místo v tabulce druhé ligy. Na hřišti Ústí nad Labem zvítězili 2:1 a svému soupeři se vzdálili na čtyři body. Současně se přiblížili dvěma nejlepším celkům tabulky, které ztratily body po bezbrankových remízách: první Bohemians Praha 1905 neskórovali ve Vlašimi, druhé Znojmo na hřišti Táborska.

Článek

V duelu nejlepších celků jara si Sokolov vypracoval rozhodující náskok během první půlhodiny. Ve 14. minutě uvolnil kapitán Vaněček Jurdíka a ten otevřel skóre, o druhou branku se postaral o deset minut později sám Vaněček.

Domácí snížili těsně před přestávkou, kdy poslal umístěnou střelu k tyči Moulis. V druhé půli už ale Ústečtí i přes několik šancí vyrovnat nedokázali a po zimní přestávce poprvé prohráli, naopak Baník zůstává neporažený.

Na lavičce Vlašimi po porážce 1:6 ve Znojmě nahradil Martina Frýdka Michal Horňák a hned v premiéře ho před nadprůměrnou návštěvou čekal souboj s lídrem tabulky. Proti "Klokanům", kteří vyhráli předchozí tři zápasy, jeho tým zlepšil obranu a poprvé na jaře dokázal neinkasovat.

Hosté z Vršovic si udržovali herní převahu a před přestávkou si také vypracovali dvě šance. Kalina ale minul šibenici a Šmída vychytal Toma. Po přestávce domácí skórovali, ale branka Krmpotiče kvůli ofsajdu neplatila. Proti dalším příležitostem Bohemians znovu úspěšně zakročil Toma a připsal si čtvrtou nulu v sezoně.

Znojmo je na jaře doma stoprocentní, zato na hřištích soupeřů ještě ani jednou nevyhrálo. K porážce 1:3 ve Zlíně a remíze 0:0 v Sokolově dnes přidalo další bezbrankový výsledek na hřišti Táborska.

Hosté se nejblíže zlomení bilance dostali při střele Cihláře, která ale skončila jen na břevnu. Potěšit je tak může alespoň už dvanáctá nula brankáře Hrubého, což je nejlepší bilance ze všech gólmanů v soutěži.

Pátou jarní a celkově čtrnáctou remízu v tomto ročníku druhé ligy si připsali fotbalisté Bohemians Praha, na domácí půdě hráli 1:1 s HFK Olomouc. Hosté se posunuli díky lepšímu skóre na čtvrté místo před Ústí nad Labem.

Zelenobílým patřila na Střížkově úvodní čtvrthodina, Hájek ani Očovan ale šance neproměnili a hra se poté vyrovnala. Branky padaly až po změně stran. V 52. minutě Chmelo technicky přehodil Štěpanovského, hned po rozehrání však Laštovka zprava odcentroval a nabíhající Šenkeřík hlavou lízl balon tak, že doplachtil k tyči.

Hanáci byli po změně stran pilnější ve střelbě, v závěru však měli dvě slibné příležitosti strhnout výhru na svoji stranu domácí. V nastaveném čase Demeter prostřelil houštinu těl před brankou, gólman Šrom byl ale na místě. Vzápětí se musel hodně natahovat, aby zneškodnil Pilíkovu pohotovou střelu. Na stavu 1:1 se už nic nezměnilo.

Bohemians Praha tak zůstali jediným doma neporaženým celkem v soutěži, na druhé straně jsou posledním mužstvem, které má nulu v kolonce výher venku.

Most po výměně realizačního týmu z konce března dvakrát vyhrál, dnes si ale připsal již druhou porážku za sebou a navíc přišel o jarní domácí neporazitelnost. Přitom hned ve čtvrté minutě ho mohl poslat do vedení Ibragimov, jenže neproměnil penaltu a místo toho se dostaly do vedení 2:0 brankami Hodase Pardubice. Jediný úspěch Baníku zaznamenal až 11 minut před koncem Lafrance.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians Praha - HFK Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 53. Šenkeřík - 52. Chmelo. Rozhodčí: Orel - R. Hájek, Marek. ŽK: Laštovka, Demeter, Očovan, Kuzmanovič, Penc - Čtvrtníček, Chmelo, Žondra. Diváci: 325.
Bohemians Praha: Štěpanovský - Laštovka, Penc, Bohata, Križan - Demeter - Hájek (26. Pilík), Kuzmanovič, Macháček (62. Rakovan), Očovan - Šenkeřík (74. Smola). Trenér: Pihávek.
HFK Olomouc: Šrom - Šimko, Čep, Kovář, Bednář - Čtvrtníček - Biolek (90. Kopecký), Hromek, Kobylík (90.+2 Nekuda), Chmelo (86. Korčián) - Žondra. Trenér: Machala.
Ústí nad Labem - Sokolov 1:2 (1:2)
Branky: 43. Moulis - 14. Jurdík, 24. Vaněček. Rozhodčí: Kalenda - Kříž, Hock. ŽK: Pavlíček, Valenta, Hovorka, Veverka - Vondráček, Hošek, Šamánek, Jurdík. Diváci: 1021.
Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Zukič, Valenta, L. Dvořák - Hovorka, Martykán (16. Pavlíček), Hrošovský, Volek (82. Benčík) - Veverka, Moulis (74. Hanich). Trenér: Bičovský.
Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Vondráček, Hošek, Dřížďal (61. Hoffmann) - Machek (77. Šamánek), Vrtělka, Holub, Vaněček - Dvořák II. - Jurdík (85. Mlika). Trenér: Jindra.
Táborsko - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Vysloužil, Machálek. ŽK: Mráz, Kočí, Džafič - Mudra, Okleštěk. Diváci: 615.
Táborsko: Fryšták - Sladký, Mráz, Cíferský, Kotrba - Kočí, Dobal, Šimák (71. Mach), Dolejš - Strnad (90. Hric), Presl (49. Džafič) Trenér: Nádvorník.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Buchta - Helísek (90. Lukáš), Okleštěk (79. Ševčík), Nepožitek, Cihlář - Heinz. Trenér: Kalvoda.
Most - Pardubice 1:2 (0:1)
Branky: 80. Lafrance - 17. a 65. Hodas. Rozhodčí: Proske - Kotík, Pochylý. ŽK: Procházka - Janecký, Norek. Diváci: 963.
Most: Belaň - Běloušek, Lafrance, Žižka, Řehák - Ibragimov, Procházka, Pilař (69. Rosendo), Kotlan (60. Klavík), Šraga (69. Vojta) - Němec. Trenér: Busta.
Pardubice: Frydrych - Kudrna (79. Šejvl), Tischler, Vencl, Norek - Hundák (62. Rešetár), Přibyl, Jeřábek, Rezek - Petrus, Hodas (72. Janecký). Trenér: Svědík.
Vlašim - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Mikel - Plesar, Trávníček. ŽK: Krmpotič, Matějka, Vebr, Wojnar - Jindřišek, Cseh. Diváci: 1164.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Krmpotič, Sudek - Vebr (77. Jícha), Křeček, Kropík, Průcha - Wojnar (90.+2 Kucalas) - Matějka. Trenér: Horňák.
Bohemians 1905: Havránek - Růžička, Šmíd, Cseh, Kalina - Moravec (71. Budínský), Jindřišek, Rada, Bartek, Kolář (46. Nerad) - Štochl (84. Bálek). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: