Hlavní obsah

Sokolov - Bohemians Praha 1:1Sokolov dostal gól v nastavení a na lídra druhé ligy se nedotáhl

Praha

Ve třetí minutě nastavení přišli fotbalisté Sokolova o vítězství nad Bohemians Praha, díky kterému by se minimálně do neděle bodově dotáhli na vedoucí tým druhé ligy Bohemians Praha 1905. Porážku střížkovského celku odvrátil krásnou střelou do levého horního rohu branky Grznár, jenž vyrovnal na 1:1. Bohemians Praha mají na kontě z 24 zápasů 15 remíz.

Článek

Sokolov přerušil sérii čtyř výher, i když stejně jako v předchozích utkáních dokázal brzy skórovat. Ve 3. minutě odcentroval Vaněček, po teči jednoho z obránců nedokázal Štěpanovský míč udržet a Čada snadno dorazil míč do branky. Sokolovští byli dál aktivnější, ale další gól nepřidali. Při další Čadově velké šanci skvěle zakročil Štěpanovský.

V 89. minutě nejprve mohl rozhodnout Šamánek, ale gólmana hostů neprostřelil. V nastaveném čase promarnil šanci na vyrovnání Rudolf, ale pak se trefil Grznár.

Viktoria Žižkov remizovala rovněž 1:1 ve Zlíně, kde přitom od 17. minuty prohrávala. Za ruku ve vápně se kopala penalta, kterou proměnil Železník. Domácí pak měli i další šance, ale Hruškova rána šla těsně nad břevno, Poznar pálil vedle a brankář Boháč si poradil s Železníkovu hlavičkou i s Motalovou jedovatou střelou.

Na konci poločasu hosté srovnali, když Kotyza poslal míč z hranice šestnáctky k tyči. V druhé půli už tolik šancí nebylo. Střelu žižkovského Bartla chytil na poslední chvíli Kořínek, na opačné straně pálil Motal do břevna. Další pokus zlínského středopolaře skončil v Boháčových rukavicích a Dobešův přímý kop z hranice šestnáctky letěl nad bránu.

Most nestačil na HFK Olomouc

Most, který bojuje o záchranu, prohrál v Olomouci s HFK 0:2. Severočeši měli v první půli dvě velké šance, ale Vojta v obou selhal. Domácí se v obou poločasech prosadili v závěru: do vedení je dostal Žondra a po posledním mosteckém rohovém kopu, na který se do soupeřovy šestnáctky vydal i gólman Belaň, proběhl Biolek s míčem celým hřištěm až do prázdné branky.

Opava opustila poslední místo díky vysoké výhře 5:2 nad Vlašimí, hattrickem se blýskl Prokeš. Díky jemu a Sedláčkovi vedli domácí už ve 24. minutě 3:0, za hosty se po změně stran dvakrát prosadil Jícha.

Čáslav si zkomplikovala boj o záchranu třetí porážkou za sebou, když prohrála v Pardubicích 0:2. Domácí měli velkou převahu, ale dlouho ztroskotávali na brankáři Duchečkovi. Až v 58. minutě se prosadil Petrus a v nastavení pojistil výhru Jeřábek. To už hosté hráli bez zraněného Diufa v deseti.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - Bohemians Praha 1:1 (1:0)
Branky: 3. Čada - 90.+3 Grznár. Rozhodčí: Paták - Arnošt, Ratajová. ŽK: Čada, Holub, Bertelman - Macháček, Hájek, Rakovan, Šenkeřík. Diváci: 1056.
Sokolov: Bertelman - Blažek, Vondráček (61. Dvorník), Hošek, Dřížďal - Machek, Čada, Vrtělka, Vaněček (86. Hoffmann) - Holub (79. Šamánek) - Jurdík. Trenér: Jindra.
Bohemians Praha: Štěpanovský - Macháček, Penc, Bohata, Križan - Rakovan, Demeter (76. Rudolf), Hájek (55. Grossmann), Kuzmanovič, Grznár - Šenkeřík (82. Smola). Trenér: Pihávek.
Pardubice - Čáslav 2:0 (0:0)
Branky: 58. Petrus, 90.+2 Jeřábek. Rozhodčí: Mikel - Peřina, Plesar. ŽK: Hodas, Němeček, Norek - Šandera, Ujec. Diváci: 742.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Tischler, Němeček, Norek - Pospíšil, Vencl, Jeřábek, Fusek (46. Hundák) - Petrus (90.Janecký), Hodas (75. Rešetár). Trenéři: Svědík.
Čáslav: Ducheček - Šandera, Efthymiadis, Vasilakos, Acheimastos - Melissopulos, Ujec (79. Stathulipulous), Pollalis (73. Hippias), Krmenčík (71. Sklenář) - Diuf, Fikejz. Trenéři: Kopecký, Kolev.
HFK Olomouc - Most 2:0 (1:0)
Branky: 42. Žondra, 90.+2 Biolek. Rozhodčí: Adam - Pilný, Trávníček. ŽK: Žondra, Kovář, Biolek, Šrom - Lafrance, Žižka, Ibragimov. Diváci: 324.
HFK Olomouc: Šrom - Čep, Murin, Jovanovič, Šimko (50. Kopecký) - Biolek, Kovář, Kobylík, Hromek (36. Čtvrtníček), Bednář - Žondra (60. Chmelo). Trenér: Machala.
Most: Belaň - Nguyen (78. Klavík), Novotný (46. Běloušek), Žižka, Řehák - Vojta, Rosendo, Lafrance, Ibragimov - Němec (54. Musiol), Mujagič. Trenér: Busta.
Opava - Vlašim 5:2 (3:0)
Branky: 8., 24. a 61. Prokeš, 4. Sedláček, 77. Metelka - 69. a 86. Jícha. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Machálek. ŽK: Kostelný - Kropík. Diváci: 1103.
Opava: Květoň - Metelka, Kostelný, Štrbák, Hrabina - Wirth, Partyš, Sedláček (83. Ficek), Šrom - Mrázek (72. Jukl), Prokeš (85. Krčmařík). Trenér: Vavruška.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Krmpotič (30. Pokorný), Sudek - Wojnar, Křeček, Kropík, Průcha (68. Jeřábek) - Putz, Matějka (45. Jícha). Trenér: Horňák.
Zlín - Žižkov 1:1 (1:1)
Branky: 17. Železník z pen. - 42. Kotyza. Rozhodčí: Kalenda - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Polách, Pazdera - Zapalač, Kotyza, Karaduz. Diváci: 1975.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Kroča, B. Červenka - Železník (62. Ruskovský), Polách, Motal (74. Dobeš), Hruška - Malcharek, Poznar (74. Matějov). Trenér: Kalivoda.
Žižkov: Boháč - Dressler, Bodeček, Besta, Čermák - Tasič (62. Bajer) - Bartl, Mareš (62. Hejný), Kotyza, Zapalač (78. Bartošák) - Karaduz. Trenér: Favarin.

Reklama

Související témata: