Hlavní obsah

Řepka znovu trénuje a tvrdí: Všechno mě bolí, ale návratu na hřiště se nevzdám!

Praha

Řízný stoper Tomáš Řepka znovu začal s tréninkem. Devětatřicetiletý fotbalista se připojil k druholigovému mužstvu Baníku Most, v němž pracuje jako sportovní ředitel. Řepka v rozhovoru pro Právo a Sport.cz naznačil, že v příští sezóně by si rád zahrál Národní ligu, pokud se v ní Most udrží.

Foto: Petr Horník, Právo

Rebel Tomáš Řepka ještě v dresu Sparty během silvestrovského derby proti Slavii.

Článek

Kdy jste začal s tréninkem?

Minulý čtvrtek. Počkal jsem, až bude tepleji a musel jsem si také udělat čas při svých povinnostech.

Co všechno s mužstvem děláte?

Především rozcvičky a herní tréninky s balónem.

Fyzická kondice hodně chybí?

Pochopitelně. Vždyť naposledy jsem hrál fotbal loni v říjnu, kdy jsem byl vyloučen v duelu s Jabloncem. Když jsem v Českých Budějovicích skončil, trénoval jsem ještě dva měsíce sám. Ozvalo se ale koleno, s nímž jsem měl dlouhodobé problémy a musel jsem přestat. Teď kromě tréninků i běhám, postupně zvyšuji dávky. Není to jednoduché, něco jsem přibral a kila jsou znát, ale půjdou dolů.

Trpíte hodně na tréninku a při běhání?

To jo. Všechno mě bolí, ta pauza je logicky znát. V mém věku se člověk vrací do kondice už pomaleji.

Co vás bolí nejvíc? Není to právě koleno, s nímž jste laboroval už v Budějovicích?

Koleno drží, ale nejvíc trpí tou nadváhou kotníky a také chodidla, která si odvykla na kopačky. Kolikrát se cítím hrozně, ale nevzdám to!

Troufnete si ještě na druhou ligu?

Naplánoval jsem si, že budu zvyšovat tréninkové dávky, abych byl v kondici do letní přípravy. Moc rád bych si v Mostě zahrál druhou ligu, ale tu musíme nejprve udržet, což bude hodně těžké.

Vy byste ale vzhledem ke sporu s Českými Budějovicemi stejně nemohl na jaře hrát...

To nemohl. V Budějovicích mám podle mého právníka ještě platnou smlouvu do konce letošního června. Klub ji neuznává a spor jde k soudu. Nemohu riskovat, že by za mne Jihočeši chtěli nějakou velkou sumu a v podstatě bych tím dal najevo, že smlouva s nimi je neplatná.

Připouštíte si, že návrat také nemusí vyjít?

Nechci takhle uvažovat. Pokud bych ale cítil, že to nejde, a měl jsem si spíš ublížit nebo by se znovu ozvalo silně koleno, tak bych toho nechal. To ale beru jako tu nejkrajnější variantu, k níž snad nedojde.

Stíháte trénovat i dělat práci sportovního ředitele?

V pohodě to stíhám, jsou tu fajn lidé, kteří mi pomáhají.

Co říkáte výpadkům Sparty, pokud jí stále patří vaše srdce, jak říkáte?

Patří a o to víc mě to mrzí, protože Spartě titul přeju. Připomíná mi to ale jaro 2008, kdy po mém vyloučení v první minutě domácího zápasu s Brnem jsme ten zápas prohráli, pak jsme doma neuspěli ani s Ostravou a padli jsme nakonec i v Liberci, takže titul získala Slavia. Sparta dva poslední jarní zápasy nezvládla a bude to mít strašně těžké. Plzeň by ve čtyřech kolech musela třikrát prohrát, nebo alespoň dvakrát a dvakrát remizovat. Sparta naopak potřebuje bodovat ve všech duelech naplno. Ve fotbale je možné všechno, ale v tohle už moc nevěřím, i když bych to Spartě přál.

Reklama

Související témata: