Hlavní obsah

Zlín by se rád vrátil do první ligy, kam patří, tvrdí zkušený záložník Polách

Josef PešoutSport.czPrávo

Ve Fotbalové národní lize není mnoho tak zkušených záložníků jako Tomáš Polách. Někdejší opora Slovácka, poté Brna a slovenské Dubnice působí momentálně ve Zlíně, který se snaží o postup do nejvyšší soutěže. Šestatřicetiletý fotbalista spolehlivě plní i roli lídra Moravanů. „Doháníme ztrátu a chceme být co nejvýše,“ řekl Polách v rozhovoru pro Sport.cz o druholigové pouti Zlína.

Foto: www.fcfastavzlin.cz

Zkušený zlínský fotbalista Tomáš Polách (ve žlutém).

Článek

Jak posuzujete aktuální účinkování zlínského týmu v soutěži?

Samozřejmě kolem sebe vnímám, že by se Zlín rád vrátil do první ligy. Už tam byl a dá se říci, že do ní i patří. Ale zatím nejsme v tabulce tak vysoko, jak bychom chtěli. Čtvrté místo není špatné, jenže pořád doháníme špatný začátek, který nás přibrzdil. Solidní je ovšem vítězství vybojované na půdě Ústí nad Labem. Chceme skončit co nejvýše.

Na dirigování mužstva nejste sám. Spolu s vámi tým táhnou další ostřílení borci Kroča, Červenka, Dobeš. Jak funguje symbióza s ostatními?

Je pravda, že jmenovaní starší kluci toho mají spoustu odehráno, třeba i v zahraničí. A je dobře, že nás doplňují rychlí hráči na stranách, kteří dokážou zaútočit. A v útoku spoléháme nejlepšího druholigového střelce Železníka. I díky tomu jsme ofenzivním mančaftem a jen si přejeme, aby nám to vydrželo. Uvidíme na konci, co to bude znamenat v tabulce.

Co vy osobně z pohledu prvoligových ambicí? Uvažujete ještě o nejvyšší soutěži?

V létě mi končí smlouva ve Zlíně. Už teď mám nějakou nabídku, ale všechno se rozhodne asi až po sezóně.

A ještě dovolte menší odbočení od Zlína. V minulosti jste tvořil v několika klubech fotbalový tandem s Janem Trousilem. Jste pořád v kontaktu?

Jistě, jsme nerozlučná dvojice (úsměv). Teď jsme trochu odloučení, když Honza hraje za Slovácko. Ale věřím, že se třeba v dohledné době zase potkáme a budeme hrát spolu v jednom mužstvu (úsměv).

Reklama

Související témata: