Hlavní obsah

HFK Olomouc - Pardubice 2:1Fotbalisté HFK Olomouc porazili v souboji o třetí místo Pardubice

Olomouc

Fotbalisté HFK Olomouc porazili v úterním souboji o třetí místo v druhé lize 2:1 Pardubice. Hanácký klub poskočil ze sedmé pozice na třetí a ztrácí osm bodů na druhé Znojmo, jež si může ve středu zajistit postup do nejvyšší soutěže.

Článek

Pardubice začaly v Olomouci výborně, měly dvě velké šance, ale Hodas je neproměnil. Domácí dostal do vedení po Kovářově přihrávce Chmelo, který si výborně zpracoval těžký míč a obhodil Frydrycha. Druhou branku HFK přidal krásnou střelou z dálky Čtvrtníček. Do poločasu měli ještě šance domácí Nekuda a Kobylík, ale nedali.

Hosté začali opět dobře druhou půli, ale Petrus se neprosadil. Za domácí mohl přidat další branku Nekuda, hlavou však minul. Zdramatizování přišlo v 77. minutě, když se po chybě Čepa prosadil Pospíšil. Další vyloženou šanci si už Východočeši nevypracovali a po prohře klesli na pátou příčku.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
HFK Olomouc - Pardubice 2:1 (2:0)
Branky: 28. Chmelo, 34. Čtvrtníček - 77. Pospíšil. Rozhodčí: Zelinka - Kříž, Hrabovský. ŽK: Nekuda - Vencl, Jeřábek. Diváci: 311.
HFK Olomouc: Šrom - Šimko, Čep, Jovanovič - Biolek, Kovář, Kobylík (90.+1 Hromek), Čtvrtníček, Bednář - Nekuda (90. Kopecký), Chmelo (68. Korčián). Trenér: Machala.
Pardubice: Frydrych - Hundák, Tischler, Vencl, Přibyl - Kudrna (46. Rezek), Jeřábek, Pospíšil, Norek - Hodas (61. Fusek), Petrus. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: