Hlavní obsah

Kouč Hoftych skončil v Trnavě. Míří do Českých Budějovic

Pavel Hoftych končí v manažerské funkci v Trnavě. Podle informací serveru sme.sk by se měl stát novým koučem fotbalistů Českých Budějovic, kteří budou po sestupu z Gambrinus ligy působit v příští sezóně ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži.

Foto: Sport.cz

Kouč Pavel Hoftych má nakročeno do Českých Budějovic.

Článek

"Sportovní manažer Martin Vozábal jedná o příchodu trenéra Pavla Hoftycha. Smlouva ale zatím podepsaná není," uvedlo Dynamo na oficiálním webu.

Šestačtyřicetiletý Hoftych působil v Trnavě od léta 2011. Ve své první sezóně dovedl mužstvo k druhému místu ve slovenské lize a poté s ním došel i do 3. předkola Evropské ligy. V tomto ročníku se mu však přestalo dařit, po listopadovém debaklu 0:6 v Trenčíně byl odvolán a ve Spartaku pracoval jako manažer pro zahraniční styky a člen představenstva. Trnava pak skončila předposlední a těsně se udržela v nejvyšší soutěži.

České Budějovice v této sezoně vedli hned tři trenéři. František Cipro byl odvolán v září, jeho nástupce Miroslav Soukup skončil těsně před začátkem jarní části. Dynamo od sestupu nezachránil ani Slovák Švantner. Hoftych v české lize vedl Zlín a naposledy Bohemians 1905.

Reklama