Hlavní obsah

Pardubice před koncem sezóny mění trenéra, Svědík je volný a míří do Baníku

Pardubice

Fotbalisté druholigových Pardubic mají dvě kola před koncem Národní ligy nového trenéra. Týmu se ujal dosavadní kouč dorostu Jiří Krejčí. Nahradil Martina Svědíka, s nímž se vedení klubu dohodlo na ukončení spolupráce. Důvodem je zájem prvoligového Baníku Ostrava, kde by měl od nové sezóny působit.

Foto: Pardubice FK, ČTK

Fotbalisty Baníku Ostrava by měl vést osmatřicetiletý trenér Martin Svědík, který skončil v druholigových Pardubicích.

Článek

Osmatřicetiletý Svědík měl přitom v Pardubicích smlouvu ještě na další rok. Na schůzce s vedením však požádal o uvolnění kvůli zájmu Baníku. "S Martinem Svědíkem ukončujeme spolupráci a je volný prakticky ihned. Je na odchodu, a tak je zbytečné, a pro klub nepřínosné, aby tým vedl z lavičky v posledních dvou utkáních sezóny," řekl sportovní manažer Pardubic Vít Zavřel.

Osmačtyřicetiletý Krejčí po několik sezón vedl úspěšný ligový dorost a řada hráčů současného kádru prošla jeho rukama. "Hráčům byl představen na čtvrtečním tréninku a povede je do posledních dvou utkání. Je to důležité pro jeho seznámení s týmem a nasátí atmosféry v soutěži, neboť letní přestávka před novým ročníkem bude velmi krátká," dodal Zavřel.

O odchodu Svědíka do Baníku Ostrava se začalo v médiích mluvit na začátku týdne. Následně to komentoval i dosavadní kouč ostravského celku Martin Pulpit, na základě čehož ho vedení klubu ve čtvrtek odvolalo, jelikož porušil vnitřní pravidla komunikace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články