Hlavní obsah

Fotbalisty Českých Budějovic povede ve druhé lize Hoftych

České Budějovice

Návrat mezi fotbalovou elitu má za úkol nový kouč Českých Budějovic šestačtyřicetiletý Pavel Hoftych. Smlouvu s jihočeským klubem, který spadl do druhé ligy, by měl podepsat v průběhu příštího týdne.

Foto: Miroslav Földeši , ČTK

Kouč Pavel Hoftych.

Článek

Angažmá v Budějovicích je pro Hoftycha návratem na trenérskou lavičku, protože od loňského listopadu pracoval v Trnavě jako manažer pro zahraniční styky a člen představenstva. "Vůbec mi nevadí, že budou Budějky hrát jen druhou ligu. Když mě Martin Vozábal (sportovní manažer) a následně Karel Poborský (generální manažer) kontaktovali, poměrně rychle jsme se dohodli na podmínkách," řekl na klubovém webu Hoftych.

V Trnavě bývalý kouč Zlína a Bohemians 1905 působil od léta 2011. Hned v první sezóně dovedl mužstvo k druhému místu v lize a poté s ním došel i do 3. předkola Evropské ligy. V tomto ročníku se mu však přestalo dařit a po listopadovém debaklu 0:6 v Trenčíně byl odvolán a přesunul se do manažerské funkce. Trnava pak skončila předposlední a těsně se udržela v nejvyšší soutěži.

"Jaro jsem bral tak, že jsem si chtěl od trénování odpočinout a chtěl jsem zjistit, zda chci funkcionařit, nebo dělat trenéra. Cítím, že pokud bych se k trénování nevrátil v krátkém horizontu, těžko bych do toho kolotoče znovu naskakoval," uvedl Hoftych.

Tři trenéři za sezónu

České Budějovice v této sezóně vedli hned tři trenéři. František Cipro byl odvolán v září, jeho nástupce Miroslav Soukup skončil těsně před začátkem jarní části. Dynamo od sestupu nezachránil ani Slovák Pavol Švantner, pod jehož vedením se Jihočeši rozloučí s nejvyšší soutěží dnešním zápasem v Olomouci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články