Hlavní obsah

Radnice schválila dotaci 1,2 miliónu korun pro fotbalový HFK Olomouc

Olomouc

Olomoucká radnice dnes chválila finanční příspěvek 1,2 miliónu korun druholigovému týmu HFK Olomouc, který se kvůli nedostatku peněz rozhodl hrát v příští sezóně až třetí nejvyšší soutěž MSFL. Dotaci ještě musí schválit zastupitelstvo, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Radka Štědrá. Vedení HFK radnici žádalo o zhruba dvojnásobnou částku, než činí schválená dotace.

Článek

"Rada města Olomouce souhlasila s poskytnutím příspěvku 1,2 miliónu korun klubu HFK a doporučila zastupitelstvu příspěvek schválit," uvedla Štědrá. Radní budou s vedením HFK dál jednat a zároveň rozhodli o vytvoření pracovní skupiny, která bude řešit budoucnost fotbalových klubů SK Sigma a HFK.

Třetímu týmu uplynulého ročníku druhé fotbalové ligy HFK Olomouc chybí v rozpočtu na příští sezonu zhruba čtyři miliony korun. Klub přišel o velkého sponzora, který v předchozích letech poskytoval několik milionů korun ročně, a nového zatím nesehnal. Šéfové HFK proto požádali radnici o finanční příspěvek 2,25 miliónu korun.

"Nepodařilo se nám naplnit rozpočet 13 miliónů korun. K dispozici máme zhruba 8,5 miliónu, takže musíme jít do nižší soutěže, která je finančně méně náročná. Je to bolestivé rozhodnutí, protože máme areál na druhou ligu, do které jsme se po tříletém boji dostali," řekl v pondělí novinářům předseda představenstva HFK Vladimír Dostál.

Vedení už rozpustilo mužstvo a s hráči bude postupně jednat. Skončil trenér Oldřich Machala a nahradí jej Jiří Derco.

Uvolněné místo v druhé lize by měl zaujmout druhý tým MSFL, kterým je Frýdek-Místek. Jeho vedení zatím není rozhodnuto, zda nabídku na postup do druhé ligy využije.

HFK po sestupu podle Dostála získá čas na to, aby konsolidoval finance a mohl poté začít uvažovat o návratu do druhé ligy.

Reklama

Související témata: