Hlavní obsah

Noví trenéři na severu Čech: Přerost povede Ústí, Chaloupka v Mostě

Ústí nad Labem

Fotbalový koloběh se po krátké letní přestávce už naplno týká i mužstev druhé nejvyšší soutěže, která nese aktuální název Národní liga. A dva severočeské celky vstoupí do nadcházejícího ročníku pod taktovkou nových trenérů. Tým FK Ústí nad Labem povede Lukáš Přerost a Baník Most zahájil přípravu pod vedením Pavla Chaloupky.

Foto: Libor Zavoral, Právo

Brankář Ústí Přemysl Kovář dostává gól.

Článek

Ústečtí oznámili střídání na trenérské lavičce už po skončení minulé sezóny, kdy se s klubem rozloučil Přemysl Bičovský. Zkušený lodivod nedostal nabídku k prodloužení smlouvy. Tu naopak získal Přerost, známý výhradně ze svého působení v Teplicích. Tam byl nejprve asistentem trenérů Plíška a Rady a loňskou sezónu zahajoval jako hlavní kouč teplického týmu.

Po devátém kole Gambrinus ligy ale rezignoval a vrátil se do pozice asistenta. I během jarních bojů často navštěvoval v roli pozorovatele zápasy v Ústí nad Labem, takže určitě nyní nepřišel do neznámého prostředí. „V Teplicích jsou trenéři i hráči zvyklí na odpovídající podmínky, v Ústí je zázemí poněkud skromnější. Ale jsem rád, že dostávám šanci trenérsky působit poprvé mimo teplický klub. Výhodou je, že ústecký fotbal znám i díky spolupráci zdejšího týmu s Teplicemi," svěřil se Lukáš Přerost.

Trenér Pavel Chaloupka má za sebou skvělou hráčskou kariéru. Bývalý reprezentant, který je odchovancem Litvínova a do velkého fotbalu vstoupil v Teplicích, si zahrál za Československo i na mistrovství světa v roce 1980, získal ligový titul s Bohemians Praha, úspěšně působil v Německu. A trenérské zkušenosti sbíral po boku Bičovského v několika klubech, mj. ve slovenském Ružomberoku v tamní první lize nebo v tehdy ještě druholigových Blšanech.

Jelikož Chaloupka pochází ze severu Čech, tak ho čeká v Mostě práce v dobře známém fotbalovém prostředí. Jen pro připomenutí, nahradil svého předchůdce Zbyňka Bustu, který počátkem června u týmu skončil. Stejně tak už v Mostě nebude pokračovat ani sportovní manažer Tomáš Řepka.

Reklama

Související témata: