Hlavní obsah

Sokolov je dobrá fotbalová adresa, říká kouč Jindra

Sokolov

Přední celek druhé nejvyšší soutěže. Takovou vizitku si v posledních sezónách vybudovali fotbalisté Baníku Sokolov, kteří se pečlivě připravují i na nadcházející sezónu. „I nadále chceme hrát v popředí. Máme nové hráče, ale jejich přínos ukáže až samotná soutěž,“ říká sokolovský trenér Aleš Jindra v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Čemu přisuzujete fakt, že jste se zařadili do druholigové špičky?

Asi hrajeme odpovídajícím způsobem. Jsem rád, že jsme letos na jaře potvrdili třetí příčku a pomyslný bronz z loňska. Protože zopakovat nějaký úspěch je v této soutěži velmi náročné. Takže snad fotbalová veřejnost nevnímá naše letošní čtvrté místo jako náhodu.

Co vám chybělo k ještě lepšímu umístění?

Větší herní kreativita. Bohužel jsme se neprosadili v některých utkáních, v nichž jsme potřebovali tvořit hru a byli jsme favority. Ale necítíme zklamání, jaro je prostě pryč a hledíme spíše dopředu.

Jak v týmu probíhá přestupní termín?

Odešel stoper Jan Hošek po hostování do Teplic. A snažíme se kádr doplnit tak, abychom vylepšili zmíněné jarní nedostatky. Zkoušíme několik nových tváří, jako jsou brankář Lukáš Krbeček, stoper Stanislav Nohýnek, další obránce Luboš Hruška, záložník David Kobylík, útočník Michal Šrom.

To jsou na poměry druhé ligy docela zajímavá jména. Čím si vysvětlujete, že mají o váš klub zájem?

Nejspíš tím, že Sokolov je dobrá fotbalová adresa. Pohybovali jsme se nahoře v tabulce, a to může být pro kluky motivující prvek i pro blížící se sezónu. Ale nehovořím o nových hráčích automaticky jako o posilách. To se ukáže až v soutěži. Gólman Krbeček, jehož jsme rozhodnuti angažovat, prošel více kluby i v první lize a naposledy byl v pražském Střížkově. Přál bych si, aby se Kobylík stal tím potřebným tvořivým hráčem ve středu pole. Expříbramský Nohýnek se vrátil z Kazachstánu.

Jak probíhá příprava?

Hráli jsme například s Ústím nad Labem v Modré u Děčína. Absolvujeme také soustředění ve Zruči u Plzně a ještě před startem Fotbalové národní ligy nás čeká úvodní kolo Poháru České pošty.

Reklama

Související témata: