Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic se chtějí rychle vrátit do první ligy

V roli jednoho z největších favoritů soutěže a s cílem pokusit se o rychlý návrat mezi elitu vstupují fotbalisté Českých Budějovic do sezóny Národní ligy. Úkol vrátit tým do ligy dostal nový kouč Pavel Hoftych, kteří si jako posily přivedl Richarda Kaloda, Azize Ibragimova nebo Rastislava Chmelu. Rovněž se jihočeskému klubu povedlo prodloužit smlouvu s kapitánem Romanem Lengyelem.

Článek

"Nevyhýbáme se roli favorita, hlásíme se k ní a chceme postoupit do první ligy," řekl sportovní manažer klubu Martin Vozábal. Dodal, že důležitý bude začátek soutěže, kdy Jihočeši nastoupí z prvních čtyř kol třikrát doma.

Podle Hoftycha bude vedle Českých Budějovic patřit k favoritům soutěže Zlín, Hradec Králové, Karviná nebo Sokolov. "Ale také se může objevit klub jako v minulé sezóně Znojmo. To se sice nejdřív bálo, aby nemuselo hrát o záchranu, pak se mu povedlo pár zápasů, chytlo se a postoupilo do první ligy," připomněl Hoftych.

České Budějovice budou hrát domácí zápasy v pátek v podvečer. Soutěž začínají na svém hřišti v derby s Táborskem. "To počítáme také mezi favority soutěže, i když Táborsko se tak na venek neprezentuje," řekl Vozábal.

Reklama