Hlavní obsah

Budějovice - Táborsko 2:0Národní liga začala výhrou Budějovic v derby s Táborskem

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic zahájili boj o okamžitý návrat do první ligy úspěšně. V úvodním utkání druhé nejvyšší soutěže v pátek porazili Táborsko 2:0. Jihočeské derby rozhodli svými brankami ve druhém poločase Rastislav Chmelo a kapitán Roman Lengyel.

Článek

V prvním poločase neuspěl v několika šancích domácí Kalod, prosadila se až jiná letní posila Dynama Chmelo. V 59. minutě se po Klesově trestném kopu dostal míč až na zadní tyč ke slovenskému ofenzivnímu hráči, který o břevno skóroval. Povzbuzení domácí brzy nato své vedení navýšili opět po standardní situaci. Po Hanzlíkově rohu osamocenému Lengyelovi střela sice nesedla, ale zaplula k levé tyči Tomovy branky.

Hosté se v závěru snažili korigovat, ale trenér Pavel Hoftych se při soutěžní premiéře na lavičce Dynama mohl radovat s výhry s čistým kontem. "Z naší strany panuje velká spokojenost se ziskem tří bodů, které jsou na úvod hodně důležité," řekl domácí kouč. "Ve hře bylo hodně chyb a ztratili jsme hodně míčů. Ale jsem spokojený i s tím, jak kluci k utkání přistoupili. Hráli týmově a už před zápasem bylo vidět, že touží po vítězství," dodal Hoftych.

1. kolo národní fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - MAS Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 59. Chmelo, 69. Lengyel. Rozhodčí: Paták - Hrabovský, Zeman. ŽK: Hanzlík, Linhart - Šimák, Cíferský, Javorek, Kočí. Diváci: 2974.
Č. Budějovice: Daněk - Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík - Ježdík, Rakovan (68. Benát), Rýdel, Chmelo (87. Němec) - Kalod, Linhart (77. Ibragimov). Trenér: Hoftych.
Táborsko: Toma - Sladký, Cíferský, Mráz, Kotrba - Presl (77. Kočí), Javorek, Šiml, Šimák, Tusjak (67. Strnad) - Musiol (67. M. Vukadinovič). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: