Hlavní obsah

Šéf extraligy určil termín opakování pražského derby

PRAHA

Nedohrané pražské derby mezi hokejisty Sparty a Slavie se bude opakovat v úterý 18. února. Nový termín zápasu 31. kola, který 10. prosince rozhodčí předčasně ukončil kvůli kouřící dýmovnici v hale Sparty, dnes určil ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Článek

Šulc stanovil termín utkání poté, co v úterý slávisté zamítli návrh Sparty na sehrání zápasu 14. ledna, protože se jim nelíbily finanční podmínky nabízené jejich soupeřem. "Návrh Sparty je pro nás neakceptovatelný. Nechceme prodělat," řekl v úterý obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek.

Sparta prý nabídla divákům vstupenky za padesát procent obvyklé ceny a svému rivalovi chtěla poskytnout polovinu částky, který by vyšla po odečtení nákladů spojených s provozem haly.

Ředitel extraligy Šulc nejprve zápas, který byl ukončen ve 44. minutě třetí třetiny za stavu 2:2, kontumoval ve prospěch Slavie. Zároveň uložil Spartě pokutu ve výši 10 tisíc korun za selhání pořadatelské služby. Valná hromada Asociace profesionálních klubů však poté vyhověla odvolání Sparty, jeho rozhodnutí změnila a nařídila utkání opakovat.

Reklama