Hlavní obsah

Budějovice - Sokolov 0:3Sokolov porazil České Budějovice a posunul se na druhé místo

Zlín

Fotbalisté Frýdku-Místku pokračují ve výborném vstupu do druhé ligy. Ve čtvrtém kole zvítězili na hřišti Zlína 1:0 a s deseti body uhájili první příčku v tabulce. Na druhé místo se posunul Sokolov, který vyhrál 3:0 v Českých Budějovicích.

Článek

Frýdku-Místku stačila k výhře na zlínské Letné jediná branka, protože domácí pokračovali ve své mizerné střelecké formě a dál čekají na premiérový gól v sezoně. Hosté rozhodli čtyři minuty po přestávce díky střele Lukáše po kombinaci s Prokešem.

Budějovice po sestupu z nejvyšší soutěže zahájily druhou ligu dvěma jasnými triumfy, dnes si ale připsaly druhou ztrátu za sebou bez vstřelené branky. Po bezgólové remíze s Varnsdorfem vyšly dokonce bodově naprázdno.

Triumf Sokolovu zajistili gólem krátce před přestávkou Jurdík a těsně po pauze Čada. Jako třetí překonal brankáře Daňka až v poslední minutě po rohu útočník Vondráček.

"Je to pro nás tvrdá facka. Věděli jsme o kvalitách soupeře, ale nedali jsme vyložené šance. Pak jsme před poločasem inkasovali po naší hrubé chybě. Na startu druhé půle jsme znovu dostali gól. Pak jsme vrhli všechno do útoku, ale snaha už byla marná. Dnes bychom nedali gól, snad ani kdyby se hrálo do zítřka," zlobil se kouč Budějovic Pavel Hoftych po zápase v rozhovoru pro klubový web.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Sokolov 0:3 (0:1)
Branky: 42. Jurdík, 47. Čada, 90. Vondráček. Rozhodčí: Mikel - Paták, Fišer. ŽK: Rýdel, Ibragimov - Hrubý, Dvořák, Čada. Diváci: 2376.
České Budějovice: Daněk - Klesa (59. Hovorka), Lengyel, Machovec, Hanzlík - Ježdík, Dobal (54. Benát), Rýdel, Chmelo - Linhart, Kalod (75. Ibragimov). Trenér: Hoftych.
Sokolov: Dvořák I. - Blažek (83. Šamánek), Vondráček, Hofmann, Hrubý - Čada, Vrtělka - Dřížďal (68. Hruška), Kobylík (90. Vaněček), Dvořák II. - Jurdík. Trenér: Jindra.
Zlín - Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branka: 49. Lukáš. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kordula. ŽK: Malý, Hubáček - Hynek Prokeš, Vrťo, Korneta, Dobrovolný. Diváci: 1847.
Zlín: Dostál - Pazdera (71. Hájek), Malý, Kubica, Hubáček - Bartolomeu, Polách (71. Holík), Salachna (78 Bublák), Hruška - Poznar, Malcharek. Trenér: Kalivoda.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Literák, Žídek, J. Prokeš (62. Korneta) - Vrťo, Mozol, Vašenda, Dobrovolný - H. Prokeš (90. Juříček), Lukáš (72. Soukup). Trenér: Duhan.

Reklama

Související témata: