Hlavní obsah

Tři body jsme urvali vůlí a srdcem, cenil si ústecký kouč Přerost další výhry

Josef PešoutPrávo

Deset získaných bodů po pěti kolech znamená pro fotbalisty Ústí nad Labem, že se drží v přední části tabulky FNL. Srdnatě se vypořádali s debaklem 1:6 v Karviné a po zápase s Viktorií Žižkov se zase vrátili na vítěznou vlnu. „Jsou to cenné tři body, protože utkání mělo naznačit, jestli zůstaneme v tabulce nahoře, nebo spíš klesneme do jejího středu,“ konstatoval trenér Lukáš Přerost po vítězství 1:0. Byla to třetí výhra Severočechů v sezóně.

Článek

„Výkon proti Žižkovu nebyl ideální, co se týče herního projevu. O to víc jsme výsledek ubojovali a urvali vůlí a srdcem. Kdyby Michal Valenta proměnil penaltu, mohl být závěr klidnější. Valenta si na pokutový kop věřil. Nevyšlo mu to, ale to se stane," uvažoval ústecký trenér, který už vzhlíží k příštímu zápasu v pátek v Českých Budějovicích.

„Čeká nás fotbalové prostředí, pěkný stadión se zázemím a kvalitní soupeř," vystihl Přerost atributy zápasu na půdě exligového protivníka. V Budějovicích se jako trenér hostí představí znovu po roce. Loni na podzim vedl na hřišti tehdy ještě prvoligových Jihočechů z pozice hlavního kouče fotbalisty Teplic.

Ústecký stoper Michal Valenta je starší než Přerost. „Hráli jsme společně za Teplice a byli jsme spolu i na vojně. Fotbal je moje práce, Lukáš Přerost můj nadřízený, který mi tu práci dává. Komunikujeme spolu, ale že bychom spolu chodili na pivo, to ne," meditoval Valenta, který si váží současného snažení Ústí.

„Jsme uvolnění a hrajeme, co jsme chtěli. Nikam nemusíme jezdit pod stresem, není důvod k nervozitě. Takže i do Budějovic pocestujeme s vědomím, že nemáme co ztratit," tvrdil 36letý stoper.

Leibl myslí na postup

Naopak k benjamínkům ústeckého týmu patří 21letý Michal Leibl, který rozhodl zápas se Žižkovem. Byla to jeho premiérová branka v novém dresu. „Uvidíme, jakou taxu si klubový pokladník za ten gól vymyslí. Oslava ale žádná nebude, tak horké to není. V Ústí se mi líbí, parta je výborná. Akorát nám chybí opravdový fotbalový stánek, ale tribuny už rostou a už se na zrekonstruovaný stadión těšíme," povídal Leibl, který ani neváhal s odpovědí na otázku ohledně ambicí.

„Přál bych si s Ústím postoupit do první ligy," prohlásil bývalý hráč divizní Souše a třetiligového Chomutova. „Odtud si mě vytáhl trenér Přerost na testy. Jsem rád, že si mě v Ústí nechali. Zatím jsem nastoupil do všech zápasů, ať už v roli střídajícího hráče nebo v základní sestavě," zakončil mladík.

Reklama

Související témata: