Hlavní obsah

V útočné fázi jsme neškodní, lamentuje žižkovský kouč Trpišovský

Ústí nad Labem

Nečekaně chudá je bodová bilance fotbalistů Viktorie Žižkov po pěti kolech FNL. Pražský celek figuruje až na čtrnáctém místě tabulky, což znamená, že aktuálně patří mezi nejslabší celky soutěže. Další neúspěšné utkání sehráli Žižkovští v Ústí nad Labem, kde podlehli 0:1. Není divu, že hodně rozpačitý je při hodnocení dosavadní produkce svých svěřenců trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Josef Pešout, Právo

Vlastimil Stožický.

Článek

„V prvním poločase jsme byli totálně neškodní směrem dopředu. Nechali jsme soupeře hrát a po jedné situaci jsme inkasovali gól, což se ukázalo jako rozhodující. Byť jsme se snažili o vyrovnání, doplatili jsme na to, že v útočné fázi nemáme hráče, který by podržel míč," ohlížel se žižkovský kouč za zápasem na severu Čech.

Ke spokojenosti mu chybí lepší výsledky i celková příznivější statistika. „Samozřejmě jsme očekávali, že na tom budeme lépe. Schází nám hlavně body ze střetnutí s Třincem," upřesnil Trpišovský důvody svého zklamání. Přitom tým v poslední době doplnili někteří protřelí hráči, například Podrazký z pražské Dukly a Stožický z Baníku Ostrava.

„Když na soupeřově polovině hřiště nedokážeme být důslednější a přesnější, pak nefunguje útočná stránka hry a ani se nemůže projevit kvalita hráčů s prvoligovými zkušenostmi," uvedl trenér Pražanů, jehož mrzí i pasivní skóre 3:11.

Příchod Vlastimila Stožického na Žižkov je docela překvapením. Poté, co hrál Gambrinus ligu za Teplice, Jablonec, Most, Ústí nad Labem, znovu Teplice, pak na Slovensku za Trnavu a na jaře opět českou ligu za Ostravu, se ocitl „jen" ve druhé nejvyšší soutěži.

„Dál jsem v kontaktu s některými ostravskými hráči. Vím, že prohráli třikrát po sobě 0:4. Nefunguje jim obrana, a když se nedaří, tak to prostě někdy nejde," poznamenal Stožický, který už nesehnal angažmá v první lize. „Bohužel, letos v srpnu mi bylo už třicet let, a kluby hledají spíše mladé a perspektivní kluky ročníků 1991, 1992. Chtějí je zabudovat s vyhlídkou prodeje do ciziny, aby z nich vytěžily po finanční stránce. Co se mě týče, do Prahy dojíždím z domovských Teplic," zakončil fotbalista, jehož rovněž tíží současný žižkovský útlum.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články