Hlavní obsah

Pardubicím hrozí kvůli startu brankáře Frydrycha odpočet bodů

Fotbalistům Pardubic hrozí v druhé lize kontumace zápasu a odpočet tří bodů. Disciplinární komise s klubem zahájila řízení kvůli neoprávněnému startu brankáře Luďka Frydrycha v utkání s Karvinou, v němž Východočeši zvítězili 2:1. Pardubičtí však prý o trestu pro brankáře kvůli administrativní chybě nevěděli.

Foto: Profimedia.cz

Pardubický brankář Luděk Frydrych.

Článek

Frydrych se po předchozím duelu 8. kola na hřišti Táborska, kde Pardubice podlehly 0:1, údajně dopustil hrubého nesportovního chování. "Podle zápisu o utkání tam poškodil dveře vedoucí do kabiny delegáta," uvedl mluvčí disciplinární komise Petr Kovář pro aktuálně.cz.

S Frydrychem bylo zahájeno disciplinární řízení, a hráč měl proto automaticky zastavenou činnost až do vynesení verdiktu. Gólman však nastoupil v dalším kole s Karvinou a přispěl k výhře. Disciplinárka kvůli tomu zahájila řízení také s kapitánem Pardubic Janem Jeřábkem a vedoucím mužstva Janem Císařem.

Pardubický klub prý netušil, že má jeho brankář zastavenou činnost. "Dozvěděli jsem se to až tento čtvrtek v podvečer. Vyrozumění komise totiž omylem dorazilo do Táborska, které bylo naším soupeřem. A Táborsko nám to neposlalo, protože si myslelo, že jsme to dostali také," řekl ČTK sportovní manažer Pardubic Vít Zavřel.

Proto věří, že klub unikne většímu postihu. "Doufám v to, protože došlo k pochybení ze strany FAČR. Kdybychom věděli, že je v řízení, tak bychom Luďka do branky nepostavili," uvedl Zavřel.

Jde o druhý podobný případ v krátké době. V srpnu trenér Slovácka Svatopluk Habanec měl pozastavenou činnost za vykázání na tribunu v duelu s Bohemians Praha 1905, za což s ním rovněž bylo zahájeno řízení, přesto vedl mužstvo hned v dalším utkání první ligy s Plzní, protože o zastavené činnosti nevěděl. I proto se dnes Ligové shromáždění touto problematikou zabývalo společně s předsedou disciplinární komise Richardem Bačkem.

"Kluby byly poučeny, že pokud do zápisu delegát dopsal poznámku o disciplinárním provinění hráče a podepíše to kapitán, tak automaticky platí zastavená činnost, stejně jako kdyby dostal červenou kartu. Došlo k domluvě, jak to bude technicky probíhat, aby nedocházelo k podobným případům," řekl mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

"Musíme si ujasnit způsob doručování, aby pro klub bylo naprosto nezpochybnitelné, že hráč příští zápas má stát. V tak vážné věci musíme postupovat ve vší vážnosti, zejména co se týká doručování písemností," uvedl ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Pardubice jsou po devíti kolech druhé nejvyšší soutěže s patnácti body na pátém místě.

Reklama