Hlavní obsah

Ústí - Zlín 0:2Zlín zaskočil Ústí a přerušil nepříznivou sérii

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Zlína v 16. kole Národní ligy utnuli sérii šesti porážek a překvapivě vyhráli 2:0 na hřišti Ústí nad Labem. Severočeši tak přišli o šanci dostat se do čela tabulky, naopak Zlín se vyhnul pádu na sestupové příčky, jelikož vyhrál i další ohrožený celek Bohemians Praha. Střížkovský tým zvítězil 1:0 na hřišti Vlašimi.

Článek

Zlín měl momentálně nejhorší formu ze všech týmů druhé nejvyšší soutěže. V posledních šesti zápasech nezískal ani bod a vstřelil jediný gól. O to překvapivější jeho výhra v Ústí je. Domácí přitom byli aktivnější, ale potýkali se s nepřesností v koncovce.

Naopak už v 13. minutě využil zaváhání domácí obrany Malcharek a zkušeně přehodil brankáře Nováka. A za dalších osm minut se k odraženému míči ve vápně Ústí dostal jako první Železník a zvýšil. Ústí se pak snažilo srovnat, Zlín přestřílelo 19:9, ale do branky míč nedostalo.

V Sokolově branka nepadla

Střelecky se nedařilo ani aktérům utkání mezi Sokolovem a Třincem, které skončilo bez branek. Oba celky přitom měly velké množství šancí a trefily i břevna. Za domácí se to povedlo Šamánkovi a za Třinec Rekišovi, který byl nejnebezpečnějším hráčem hostů. V závěru pak mohl rozhodnout střídající Joukl, ale brankář Sokolova Krbeček ho skvěle vychytal. Třinec čeká na výhru už šest zápasů.

Bohemians ve Vlašimi dosáhli na první venkovní výhru v sezóně. Zasloužil se o to Volek, který čtvrt hodiny před koncem využil chybu v domácí obraně a z hranice penalty nedal šanci brankáři Švengerovi. Hosté přistoupili k důležitému utkání s velkým nasazením a hned sedm jejich hráčů vyfasovalo žlutou kartu. Pro Vlašim je to devátá ztráta z posledních deseti zápasů a na předposlední Bohemians už má náskok jediného bodu.

Frýdek-Místek se po vynikajícím vstupu do sezóny nadále trápí a z posledních 11 zápasů vyhrál jediný. Tentokrát měl blízko ke třem bodům v souboji s Pardubicemi, když dlouho vedl díky osmému gólu Hynka Prokeše v sezoně. Ale hosté tři minuty před koncem vyrovnali zásluhou Jeřábka.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Zlín 0:2 (0:2)
Branky: 13. Malcharek, 21. Železník. Rozhodčí: Nenadál - Vysloužil, Machálek. ŽK: Martykán, Zukič, Dvořák - Malcharek, Hájek, Hruška. Diváci: 797.
Ústí nad Labem: Novák - Zeman (19. Dvořák), Zukič, Vaněk, Benčík - Peterka - Moulis, Vacek (33. Smola), Leibl (75. Pavlata) - Martykán, Veverka. Trenér: Přerost.
Zlín: Dostál - Malý, Kubica, Hubáček, Hájek - Pazdera, Salachna, Elšík, Hruška (61. Holík) - Železník (80. Chwaszcz), Malcharek (90.+1 Kroča). Trenéři: Pulpit a Kalivoda.
Sokolov - Třinec 0:0
Rozhodčí: O. Lerch - Kříž, Kubr. ŽK: Čada - Čelůstka. Diváci: 533.
Sokolov: Krbeček - Blažek (60. Machek), Hruška, Hofmann, Vondráček (83. Jankovský) - Čada, Dvořák II. (60. Ivasko) - Dřížďal, Kobylík, Vaněček - Šamánek. Trenér: Jindra.
Třinec: Bruk - Velner, Malík, Čelůstka, Matoušek - Malíř (79. Joukl), Hupka, Ceplák, Rekiš - Gulajev (87. Málek), Juřena (74. Gavlák). Trenér: Kula.
Frýdek-Místek - Pardubice 1:1 (1:0)
Branky: 38. H. Prokeš - 87. Jeřábek. Rozhodčí: Pechanec - Fišer, Černý. ŽK: Mozol, Soukup, Vašenda - Norek. Diváci: 2192.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Coufal, J. Prokeš, Žídek - Vašenda, Mozol, Kovařík, Talián (84. Korneta) - H. Prokeš, Lukáš (71. Soukup). Trenér: Duhan.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Vencl, Šejvl, Norek - Hundák (90. Janecký), Kudrna, Fusek (90.+1 Hodas), Jeřábek, Dostálek - Pospíšil (65. Rešetár). Trenér: Krejčí.
Vlašim - Bohemians Praha 0:1 (0:0)
Branka: 76. Volek. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Arnošt. ŽK: Sus, Ujec - Vlkanova, Laštovka, Halama, Ibragimov, Faltus, Hájek, Kuzmanovič. Diváci: 403.
Vlašim: Švenger - Sus, Petrů, Kryštůfek, Čelůstka - Jeřábek (79. Janda), Putz, Vebr, Tomášek (46. Jícha), Průcha (66. Kocourek) - Ujec. Trenér: Horňák.
Bohemians: Brauneis - Laštovka, Ptáček, Halama, Šídlo - V. Ježdík, Ibragimov, Faltus (60. Kuzmanovič), Volek, Hájek (90. Suk) - Vlkanova (86. Bohata). Trenér: Sazima.

Reklama

Související témata: