Hlavní obsah

S Poborským si ve Spartě zakopal Ligu mistrů, teď se Herzán zkouší chytit v jeho Dynamu

České Budějovice

Během sedmi let prošel skoro celou Itálii a ztratil se domácím příznivcům fotbalu z očí. Loňský podzim strávil záložník Ondřej Herzán (32) doma v Pardubicích v divizi a na startu zimní přípravy přišel na zkoušku do druholigových Českých Budějovic. S šéfem Dynama Karlem Poborským si Herzán ve Spartě zahrál Ligu mistrů, teď se zkouší uchytit v jeho klubu.

Foto: Sport.cz

Ondřej Herzán (vlevo) v dresu Českých Budějovic v přípravném utkání proti Znojmu.

Článek

Zahrál si nedělní přípravný duel, v němž Jihočeši porazili Znojmo 1:0. Svoji šanci však bere s pokorou, v Českých Budějovicích je zatím jen na testech. „Sedm let mě nikdo neviděl hrát, nedivím se tomu, že jsem zde jen na zkoušce. Jsem za tu šanci rád," řekl Ondřej Herzán v rozhovoru pro klubový web Dynama.

V létě 2006 přestoupil ze Sparty do Lecce, italskou anabázi ukončil až loni v létě. „Vrátil jsem se po sedmi letech do České republiky, a jelikož jsem neměl žádné nabídky z první ligy, tak jsem zůstal doma v Pardubicích, kde jsem půl roku hrál divizi. Nyní se v zimě objevila nabídka z Budějovic, které považuji za fotbalové město, které patří do první ligy."

V Itálii začínal u Zemana

Jihočechům může nabídnout zkušenosti, jež nasbíral v Itálii. „Za sedm let jsem ji prošel skoro celou... Začínal jsem v Lecce, pak šel do Verony, do Spezii a nakonec do Calcio Portogruaro Summaga. Bylo to vždy mezi druhou a třetí ligou," rekapituluje celou anabázi.

Se Spartou získal mistrovský titul, na Letné se však neprosadil podle svých představ a po dvou letech odešel do Lecce, kde tehdy trénoval český kouč Zdeněk Zeman.

„Když si to zpětně zhodnotím, tak jsem na Spartu ještě nebyl připravený. Šel jsem tam z Jablonce, který tehdy byl průměrný klub bez větších ambicí. Najednou jsem se ocitl ve velkoklubu jako je Sparta a nevyrovnal jsem se s tím tak, jak jsem měl," přiznává střední záložník pro klubové stránky.

V letenské kabině zažil i Karla Poborského, a tak může Herzán doufat, že šéf Dynama svého bývalého spoluhráče po testech angažuje...

Reklama

Související témata: