Hlavní obsah

Snad na jaře budeme ještě silnější, doufá hradecký trenér Prokopec

Hradec Králové

Tak trochu v ústraní oproti závěrečným přípravám prvoligových fotbalových celků se na jarní sezónu chystají mužstva druhé nejvyšší soutěže. Mistrovské boje jim začnou až v březnu, nicméně většina týmů už má asi pohromadě kádry, s nimiž počítají pro jarní odvety. Favoritem číslo jedna na postup bude dosavadní lídr FC Hradec Králové. „Věřím, že na jaře můžeme být ještě silnější,“ naznačil ambice hradecký trenér Luboš Prokopec v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Luboš Prokopec.

Článek

Jak vnímáte hráčské změny v kádru současného premianta druhé fotbalové ligy během zimní soutěžní přestávky?

Věřím, že nejsme slabší, než na podzim. Naopak si myslím, že můžeme být silnější. Odešli sice tři hráči, ale podařilo se nám přivést čtyři nové posily. Takže jsme snad odchody nahradili adekvátním způsobem.

Překvapivě v Hradci skončili Radek Hochmeister a Jan Šisler.

Hochmeistrovi jsme umožnili hostování v Bohemians Praha/Střížkov. Kádr se omlazuje, fotbal se vyvíjí a přednost mají dynamičtí hráči. Šisler neprodloužil smlouvu a má individuální plán.

Jste spokojen s doplněním o Jana Hableho z Ostravy, Pavla Čermáka a Juraje Križka ze slovenské Senice?

Dá se říci, že ano. Vedení nám vyšlo vstříc a přivedlo hráče, kteří ještě na podzim nastupovali v nejvyšších soutěžích v Česku na Slovensku. Měli jsme je ve výhledu a jejich příchod odpovídal i ekonomickým možnostem. Posily by nám měly pomoci a věřím, že budou přínosem.

Druhá část sezóny začne až 7. března. Jaké čekáte jaro?

Momentálně hrajeme další přípravné zápasy a trošku nás zaskočilo, že nám na poslední chvíli odřekly utkání prvoligové Teplice. Místo toho jsme se střetli s druholigovým Ústím nad Labem, které může patřit rovněž k favoritům na postup. Chceme se ve zbytku přípravy nachystat co nejlépe, protože jarní období bude krátké a zápasy půjdou rychle za sebou.

Reklama