Hlavní obsah

Budějovice - Varnsdorf 1:0Budějovice doma znovu neinkasovaly a porazily Varnsdorf

České Budějovice vstoupily do jarní části Národní fotbalové ligy domácí výhrou 1:0 nad Varnsdorfem. Svého soupeře tak Jihočeši v tabulce přeskočili a jsou třetí. O jediný gól zápasu se postaral už v 9. minutě Michal Klesa.

Článek

Hráči Budějovic i na jaře potvrdili, že v domácím prostředí velmi dobře brání. Hostující Zbrožek sice trefil břevno, ovšem jinak se Varnsdorf přes dvojici stoperů Lengyel - Kalod příliš neprosadil. Budějovice tak doma popáté za sebou neinkasovaly, celkem drží nulu už 504 minut.

Domácím tak stačil k vítězství jediný gól. Už v 9. minutě se prosadil Klesa, jenž bez přípravy zužitkoval Hurkův centr. Po změně stran ještě Klesa vyslal do slibné šance Linharta, ale ten minul.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 9. Klesa. Rozhodčí: Ochotnický - Moláček, Černý. ŽK: Klesa, Kalod - Jakobovský. Diváci: 2155.
Č. Budějovice: Křížek - M. Hála, Lengyel, Kalod, Machovec - Herzán, Brunclík, J. Hála (74. Benát) - Klesa, Linhart (84. Chmelo), Hurka (58. Hanzlík). Trenér: Urban.
Varnsdorf: Fendrich - Tvaroha (71. Mach), Kouřil, Zbrožek, Jakobovský - Mikinič (86. Zieris), Kotiš, Jurča (55. Halbich), Breite - Schubert - Martan. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: