Hlavní obsah

Náš kádr má na víc, než předvádí, říká budějovický manažer Vozábal po bouřce v Ústí

České Budějovice

Aktuální třetí místo v tabulce Fotbalové národní ligy dává Dynamu České Budějovice reálnou naději na návrat do nejvyšší soutěže. „Jsme ve hře o postup, ale zdaleka nemůžeme být spokojeni. Současný kádr má na víc, než zatím předvádí,“ tvrdí v rozhovoru pro Sport.cz. Martin Vozábal, generální sportovní manažer jihočeského klubu a někdejší hráč několika prvoligových celků.

Foto: Sport.cz

Českobudějovický Ondřej Herzán (vlevo) na archivním snímku v přípravném utkání proti Znojmu.

Článek

Do první ligy půjdou v létě dvě mužstva. Na první příčce FNL je momentálně Hradec Králové, druhá pozice patří Táborsku. Abyste měli definitivní jistotu postupového úspěchu, potřebujete se z pomyslné bronzové pozice dostat aspoň o krůček výš. Koho ze zmíněných soupeřů chcete dostat pod sebe?

Do konce sezóny zbývá deset kol a úvahami z této otázky se nezabýváme. Hledíme především na vlastní výsledky a výkony. Chceme získat co nejvíce bodů, protože pořád doháníme manko z předešlého průběhu soutěže. Uvidíme, kam až se dostaneme a na co bude konečný bodový zisk stačit. Nebudu ale alibisticky říkat, že ostatní aspiranty postupu nesledujeme.

V čem vidíte největší dosavadní rezervy týmu?

Mužstvo má svou kvalitu, ale musí prokazovat i charakter. Bohužel byly zápasy, kdy kluci nastupovali příliš v klidu, pohodlně a hráli ve stylu: my jsme přece ligoví, a co nám chcete dokazovat. V některých utkáních jsme na podobný přístup doplatili, protože ne pokaždé se povede vyhrát nepříznivě se vyvíjející zápas. Soupeři nás často potrestali. Neděláme si iluze, že jsme nějak dobří.

Věříte, že po výhře v Ústí nad Labem přijde razantní zlom?

O přestávce proběhla bouřka v kabině. Prohrávali jsme 0:1a hráče jsem upozornil, že pokud skóre neotočíme, můžeme klesnout až k osmému místu v tabulce a vzhledem k bodovému odstupu od nejlepších by to znamenalo konec reálných postupových myšlenek. A že pak bychom dohráli jaro s mladými hráči, a bez těch zkušených. Proto jsem byl rád, že jsme nakonec zvítězili 2:1 a stále máme motivaci.

Jste před jarním finišem optimistou?

Vycházím především z toho, že jsme prostě ve skupině celků, které bojují o postup. A že s blížícím se závěrem budou narůstat i tlaky na výsledky, protože půjde o každý bod. Teoreticky je možné, že se bude bojovat až do posledního kola. Nejbližším úkolem je v pátek zdolat Loko Vltavín.

Reklama