Hlavní obsah

Jaro je hrozné, připouští mostecký střelec Jiří Procházka

Patří k nejlepším střelcům druholigové soutěže, ale na jaře prožívá v dresu Baníku Most týmové trápení. Taková je současnost fotbalového útočníka Jiřího Procházky, který zaznamenal v sezóně už devět gólů. Bohužel se k němu v severočeském mužstvu nikdo výrazněji nepřidává, co se týče produktivity. Dalšími mosteckými střelci jsou jeho jmenovec Jan Procházka a Martin Surynek se čtyřmi trefami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mostecký obránce Petr Johana ještě v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

„Po podzimu, který byl na poměry Mostu fantastický, přišel na jaře útlum. Je hrozné, že jsme v deseti zápasech získali jen tři body," kroutí hlavou Jiří Procházka, který podle svých slov marně hledá podrobné příčiny nynější krize. „Nevím, čím to je. Můžeme hrát uvolněně, jenže místo toho jsme nervózní. Ve Zlíně jsme prohráli vyhraný zápas a od té doby se to s námi vleče. Chybí nám sebevědomí při práci s míčem. Naštěstí máme nahrané body z podzimní části, takže nám sestup nehrozí. Ale nepříjemné je čtrnácté místo, byť před dvěma nejslabšími celky si držíme celkem slušný náskok a o sestupujících je na devadesát procent rozhodnuto," přemítá útočník, jenž si nestěžuje ani na oslabení kádru.

„Naopak si myslím, že jsme posílili. Přišel například Petr Johana z Mladé Boleslavi. Škoda, že musel vynechat některé zápasy. Ale když je na hřišti, diriguje obranu a usměrňuje kluky vzadu, kde se mají pohybovat. Je sice už starší, ale dominuje svými zkušenostmi," říká Procházka na adresu nejznámějšího fotbalisty z aktuálního kádru Baníku.

Jaká je nálada v klubu? „Nikdo na nás netlačí. Nejsme pod psychickou hrozbou ze strany vedení, že by padaly tresty. Došlo po pátém jarním kole ke změně na lavičce, ale naše porážky nevězí v trenérovi. Čekal jsem, že to bude horší i ze strany fanoušků. Ti ale pořád stojí za námi, což je super. Proto bychom jim chtěli konečně někde udělat radost a po osmi prohrách v řadě vyhrát. Snad to brzy vyjde," nepropadává skepsi fotbalista, který si jako cíl do další kariéry vytyčil starty v první lize.

„S nadšením jsem se vracel z angažmá v Německu, že bych se mohl v Česku prosadit. Těšil jsem se na Most. Chci tady dohrát solidním způsobem jarní sezónu. Zatím nemám jinou nabídku," uzavřel Jiří Procházka.

Reklama

Související témata: