Hlavní obsah

Fotbalisté Opavy se vrátili do druhé nejvyšší soutěže

Praha

Fotbalisté Opavy, kteří v sobotním utkání porazili ve slezském derby 2:1 Hlučín, získali po dalších nedělních zápasech 28. kola jistotu postupu do Fotbalové národní ligy, kam se vrátí po roční pauze. Před druhým béčkem Olomouce sice vedou dvě kola před závěrem soutěže jen o tři body, rezerva Sigmy však nemůže jít o soutěž výš, neboť její A-tým sestoupil z první ligy. A před třetím Prostějovem má Opava již osmibodový náskok.

Článek

Postup Opavanů stvrdil nedělní dopolední souboj druhého se třetím týmem tabulky, v němž Sigma B porazila Prostějov 3:2. Hanácké derby rozhodli mladí olomoučtí fotbalisté již v úvodních dvaceti minutách hry, kdy si vypracovali tříbrankový náskok po dvou gólech Plška a jednom Rolince.

Hosté kontrovali až po změně stran trefami Šteigla a Fládra, vyrovnat už ale nestihli. K tomu, aby si uchovali alespoň teoretickou naději ohrozit opavský postup, beztak potřebovali zvítězit.

V dalším utkání Uničov podlehl zlínskému béčku 2:3. Hosté vedli ještě pět minut před koncem 3:0, domácí stihli zkorigovat dvěma góly, ale to bylo z jejich strany vše.

Reklama

Související témata: