Hlavní obsah

Ředitel Horník mi seznam posil hodil do koše, směje se kouč Žižkova Trpišovský

Modrá u Děčína

Ostře sledovaným klubem ve Fotbalové národní lize jistě bude Viktoria Žižkov. A to i díky působení nového ředitele Ivana Horníka, který podrobně sleduje počínání týmu během letní přípravy. Horník nechyběl ani v Modré u Děčína, kde Žižkovští remizovali s ligovými Teplicemi 4:4. Trenér Viktorie Jindřich Trpišovský se ochotně rozpovídal o dění v mužstvu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký obránce Adrian Rolko (vlevo) a Zdeněk Folprecht ze Žižkova na archivním snímku.

Článek

Jak vnímáte dosavadní spolupráci s Ivanem Horníkem na klubové úrovni?

Je to generální ředitel a jeho funkce obnáší všechno. Šéfové jsou stejní, tedy přísní a nároční a chtěli by, abyste vyhrávali 8:0 (úsměv). Pan Horník má svoje názory a zatím mě nechává v klidu. Až prohrajeme, bude to asi horší (úsměv).

Předložil jste mu seznam posil?

Ano, dal jsem mu ho, ale on jej vzal a celý hodil do koše. To říkám obrazně a spíš v legraci. Jsme skromný klub. Postup do první ligy je momentálně asi nereálný. Jdeme svou cestou a hodláme se držet loňské sezóny s umístěním v horní polovině tabulky druhé ligy.

Zdá se ale, že se rýsuje žižkovská spolupráce s pražskou Spartou?

Na hostování u nás pokračují brankář Holý i záložník Folprecht. Nyní přišli i Hovorka, Reiter, Karafiát, kteří dosud hráli za béčko Sparty ve třetí lize. Těší mě, že se střelecky prosadili i proti Teplicím, které jsou po herní stránce mnohem dál, než druholigové celky.

Litujete odchodu některého hráče z jarního kádru?

Nejvíc mě mrzí, že hostování ukončili Hadaščok a Vukadinovič. Oba mají svoje parametry, jsou rychlostně vybavení s předpoklady hrát pravidelně první ligu. Musí ale přitom pochopit, co je profesionální fotbal.

Koho favorizujete na postup do první ligy?

Největším kandidátem bude Olomouc. Je někde jinde a nejspíš bude čnít nad ostatními celky. Druhého adepta si netroufám tipovat. V závěsu za lídrem by se mohlo držet Táborsko, pokud tam zůstane Šimák. Další úvahy jsou předčasné. V téhle soutěži dochází k obrovské proměně kádrů a netuším, jak se kteří soupeři posílí.

Reklama

Související témata: