Hlavní obsah

Jágr zazářil proti Tampě

NEW YORK

Washington může děkovat Jaromíru Jágrovi za druhé vítězství nad Tampou Bay. Český útočník byl u čtyřech ze šesti branek Capitals na ledě Tampy. Dva dal sám, na dvě další přihrával.

Článek

Washinton o svém vítězství rozhodl už v prvním dějství. Hosté vstoupili do utkání s velkou vervou a Chabibulina prověřili patnácti ranami, z nichž se tři ujaly. Poprvé ho překonal Jágr už v páté minutě, kterého o tři minuty později napodobil Bondra. "Skočili jsme na ně. Gólman nás podržel a to rozhodlo," prohlásil Jágr. "Hrál jsem jako v osmnácti. Zkoušel jsem to pořád jeden na jednoho a dařilo se mi." Na dva góly hostů reagoval korekcí Prospal, ale čet první třetiny znovu dokončil Jágr, který ze čtyř střel v této části hry dokázal proměnit dvě v branku.

Washington vede v sérii už 2:0 a navíc nyní bude hrát doma.

"Konec je teprve tehdy, když jeden čtyřikrát prohraje. Nám sice schází dvě vítězství, ale už jsem na tom byl několikrát stejně jako oni. Ještě rozhodně není konec," varuje český útočník, který vyrovnal svůj osobní bodový rekord v play off.

Gólman Tampy Nikolaj Chabibulin se zlobil, že jeho tým nehrál disciplinovaně. "Pokud chceme v příštím utkání uspět, nemůžeme hrát pořád v oslabení. Strašně nás to pak sráží, protože oni mají výborně nacvičené přesilovky," uvědomuje si Chabibulin.

Ottawa se podruhé přehrát nenechala

Islanders z New Yorku se v prvním zápase podařilo překvapit Ottawu. V sobotu se jim ale nepovedlo vůbec nic. Senátoři vyhráli přesvědčivě 3:0, přečemž dva góly dal Slovák Marián Hossa. Václav Varaďa skóroval v play off poprvé od roku 1999 a Martin Havlát jednou nahrával.

"Dnes jsme se dokázali vrátit do série. Hráli jsme jednoduše, a když se dostanete do vedení, můžete si leccos dovolit, " řekl novinářům Hossa.

Islanders působili neškodně, což potvrzuje poměr střel na branku. Patrik Lalime měl v brance Ottawy šestnáct zákroků, zatímco dvojice Snow - DiPietro se postavila 30 střelám. "Myslím, že zápasy v Ottawě byli téměř identické, jen obrácené. Tentokrát jsme nestačili my. Nestačili jsme především v bruslení," pojmenoval hlavní příčinu porážky kouč Islanders Peter Laviolette.

Východní konference:
Ottawa - NY Islanders 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 7. a 35. Marián Hossa, 9. Varaďa (Havlát). Střely na branku: 34:16. Diváci: 18.500. Výsledek předešlého zápasu: 0:3. Stav série: 1:1.
Tampa Bay - Washington 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
Branky: 12. Prospal, 39. Modin, 51. Andreychuk - 5. a 19. Jágr (na druhou Lang), 8. a 44. Bondra (na první Jágr), 22. Nylander (Jágr), 60. Grier. Střely na branku: 43:31. Diváci: 20.053. Výsledek předešlého zápasu: 0:3. Stav série: 0:2.

Hejduk úspěšný

Nejlepší střelec základní části přenesl své umění i do play off. Colorado porazilo Minnesotu 3:2 a Milan Hejduk dal jeden gól a na další přihrál. Avalanche vyrovnali stav série, která se nyní stěhuje na sever.

Další porážka by Coloradu velmi zkomplikovala život. Při defenzivní taktice Wild se ve druhém utkání mohlo stát úplně všechno. "Upřímně říkám, že jsem byl hodně nervózní. Šlo na mě totiž málo střel a hned z první jsem dostal gól. Bylo to podobné jako první zápas," stěžoval si gólman Colorada Patrick Roy.

Kačeři vedou nad Detroitem už 2:0

V Detroitu se zatím dvakrát zrodil překvapivý výsledek. Anaheim utahal veterány z Red Wings v prodloužení a v sobotu rozhodl v normální hrací době, když zvítězil 3:2 a zvýšil vedení v sérii na 2:0. Kalifornský tým zvrátil výsledek až v závěrečné třetině, v níž gólmana Curtise Josepha překonal Jason Krog a Steve Thomas.

Pokud by se Detroitu povedlo průběh série zvrátit, stal by se teprve třetím týmem v historii, který dva roky po sobě otočil dvouzápasové manko. Loni to Red Wins dokázali proti Vancouveru a nakonec získali Stanley Cup. "Loni jsme se s tím museli také vypořádat. Na druhou stranu Anaheim se neporazí sám, takže budeme muset zabrat," nechal se slyšet křídelník Detroitu Brendan Shanahan.

Západní konference:
Detroit - Anaheim 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky: 23. Wooley, 27. L. Robitaille - 8. Čistov, 54. Krog, 56. Thomas. Střely na branku: 36:23. Diváci: 20.058. Výsledek předešlého zápasu: 1:2 ve třetím prodl. Stav série: 0:2.
Colorado - Minnesota 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky: 5. Hejduk, 15. de Vries (Hejduk), 46. Willsie - 9. Walz, 60. Brunette. Střely na branku: 28:26. Diváci: 18.007. Výsledek předešlého zápasu: 2:4. Stav série: 1:1.
Vancouver - St. Louis 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 4. Klatt, 39. Jovanovski - 60. Demitra. Střely na branku: 23:27. Diváci: 18.514. Výsledek předešlého zápasu: 0:6. Stav série: 1:1.

Reklama