Hlavní obsah

Frýdek-Místek - Opava 2:3Fotbalová národní liga začala sezónu remízami, vyhrála jen Opava

Aktualizováno

Opava je zatím jediným týmem, který v nové sezóně Fotbalové národní ligy dokázal zvítězit. Opavští v druhé půli sobotního zápasu 1. kola otočili stav na hřišti Frýdku-Místku a vyhráli 3:2. V dalších čtyřech duelech úvodního kola se zrodily remízy - body za výsledek 1:1 si rozdělily Pardubice s Vlašimí, Karviná s Mostem a Sokolov s Táborskem, v utkání Zlína s Třincem branka nepadla.

Článek

Sezóna začala smolně pro sokolovského obránce Vondráčka, který se už po 20 vteřinách hry srazil se spoluhráčem a utrpěl zlomeninu v obličeji. Přímo ze hřiště byl odvezen sanitkou do nemocnice.

Na souhře sokolovské obrany se to však výrazněji neprojevilo a Táborsko, kterému na jaře jen těsně unikl postup do nejvyšší soutěže, se těžko dostávalo do šancí. Až v 50. minutě se prosadil Presl po hlavičce Přeučila. Sokolov, který předtím zahodil několik šancí, však stihl srovnat, poté co 12 minut před koncem zařídil dělbu bodů Červenka.

Neuspěl ani další z favoritů Karviná, jež doma jen remizovala s Mostem. Oba týmy nastoupily s několika posilami z první ligy a domácí se ujali vedení po penaltě Vaňka za ruku Avdiče. Jenže hostům čtvrt hodiny před koncem vyšla kombinační akce a Jiří Procházka srovnal.

Pardubice využily přesilovku

Nejblíže vítězství byla Vlašim, která v Pardubicích vedla gólem Jakuba Štochla. V 56. minutě ale přišla o vyloučeného Průchu, který dostal druhou žlutou kartu, a Pardubice přesilovou hru využily. Šest minut před koncem Fikejz zúročil velký tlak dělovkou do šibenice.

Gólovou přestřelku viděli diváci ve Frýdku-Místku, kde domácí vedli po Matúšově gólu do šatny. Jenže druhá půle vyšla Opavě, za kterou nastoupil i bývalý reprezentant Pospěch, a Čelůstka, Ševčík a Dvorník skóre otočili. Frýdek-Místek sice ještě zásluhou Uškoviče snížil, ale závěrečný tlak nevyužil. Naopak Opava mohla výhru ještě zvýšit, jenže Schaffartzik při penaltě překopl bránu.

To ve Zlíně se fanoušci gólu nedočkali. Blíže k němu měl Třinec, ale Motyčka trefil jen břevno a Dedičův pokus vykopl jeden z domácích obránců z branky. A když už se Dedič prosadil, gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdu.

1. kolo Národní fotbalové ligy:
Sokolov - Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 78. Červenka - 50. Presl. Rozhodčí: Váňa - Kříž, Melichar. ŽK: Hofmann - Přeučil. Diváci: 1250.
Sokolov: Belaň - Blažek, Vondráček (5. Kucalas), Hofmann, Dřížďal - Čada, Vrtělka - Machek, Šamánek (61. Ouedraogo), Pouček (82. Dvořák II.) - Červenka. Trenér. Šmejkal.
Táborsko: Toma - Kotrba, Mráz, Ciferský, Divíšek - Šiml - Presl (86. Nešický), Kočí (69. Tusjak), Javorek, Traore (46. Džafič) - Přeučil. Trenér: Frňka.
Karviná - Most 1:1 (1:0)
Branky: 38. Vaněk z pen. - 74. Jiří Procházka. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Machálek. ŽK: Vaněk, Eismann - Avdič. Diváci: 1126.
Karviná: Pindroch - Růžička, Trousil, Cverna, Eismann - Janíček, Vaněk - Fiala (76. Juřena), Budínský, Zelený (68. Panák) - Urgela (84. Kurušta). Trenér: Weber.
Most: Mandous - Maruna, Avdič, Běloušek, Řehák - Wermke (58. Petráček), Schut, Jan Procházka (82. Hoffmann), Veselinovič (90. Mandula) - Jiří Procházka, Kurtaj. Trenér: Raszyk.
Pardubice - Vlašim 1:1 (0:1)
Branky: 84. Fikejz - 31. Štochl. Rozhodčí: Pechanec - Vaňkát, Kožár. ŽK: Vencl - Průcha. ČK: 56. Průcha. Diváci: 852.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Bederka, Vencl (69. Klátil), V. Kakrda - Jarosz, Kudrna, Jeřábek, Dostálek (46. Hašek ml.) - Nečas (61. Kim Te-won), Fikejz. Trenér: Hašek.
Vlašim: Rondzik - Petrů, Simerský, Štochl, Nový - Janda (90. Radoš), Hronek, Vebr, Průcha - Matějka (46. Barák), Putz (46. Jakubov). Trenér: Petržela.
Frýdek-Místek - Opava 2:3 (1:0)
Branky: 45. Matúš, 83. Uškovič - 50. Čelůstka, 58. Ševčík, 64. Dvorník. Rozhodčí: Proske - Pochylý, Caletka. ŽK: Ďurica, Žídek - Mrázek, Dvorník, Mikula, Metelka. ČK: 90. Ilko (Frýdek-Místek). Diváci: 3612.
Frýdek-Místek: Prepsl - Ilko, Uvíra, Literák, Švrček - Mozol (79. Vašenda), Žídek, Ďurica (65. Uškovič), Zapalač - Pribula (63. Talián), Matúš. Trenér: Goffa.
Opava: Květoň - Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka - Metelka, Horka - Vavřík (85. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik (90. Machálek) - Kuzmanovič (45. Mrázek). Trenér: Baránek.
Zlín - Třinec 0:0
Rozhodčí: Lerch - Fišer, Zeman. ŽK: Kubáň, Ceplák (oba Třinec). Diváci: 1480.
Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík - Bartolomeu (84. Holík), Hájek, Motal - Železník (82. Malcharek), Poznar (69. Kurtin), Chmelo. Trenér: Pulpit.
Třinec: Paleček - Zawada (64. Lisický), Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Motyčka, Hupka - Kundrátek (51. Lukáš), Málek, Ceplák - Dedič (62. Smetana). Trenér: Kalivoda.

Reklama