Hlavní obsah

Znojmo prožívá vynikající vstup do sezóny. Noví hráči dávají góly i na ně přihrávají, libuje si trenér Machala

Ústí nad Labem

Fotbalový klub ze Znojma po sestupu z první ligy nepadl na kolena. Byť z týmu odešlo několik klíčových hráčů, jihomoravský celek rychle zkonsolidoval pozměněný kádr a ideálním způsobem vstoupil do nového ročníku druhé nejvyšší soutěže. Dvě vítězství po sobě na hřištích soupeřů, to je ta nejlepší vzpruha pro případný boj o návrat mezi elitu. Spokojený po zápase v Ústí nad Labem byl i znojemský trenér Oldřich Machala, což potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Připouštíte, že se vám povedl takříkajíc senzační skok do druhé ligy?

Myslím, že určitě to není přehnané tvrzení, i když předčasná euforie není na místě. Vyhráli jsme 4:0 v Kolíně na půdě nováčka, od něhož jsme nevěděli, co můžeme očekávat. A v Ústí nad Labem jsme narazili na mužstvo, které se každoročně pohybuje na vrchu tabulky. Takže šest bodů při souhrnném skóre 6:1 je skvělou bilancí. Bohužel se nám zranili dva hráči, ale s tím se nedá nic dělat.

Jak bylo těžké zapracovat do sestavy nové tváře?

Odešlo asi šedesát procent hráčů z jarního kádru, hlavně Hrubý, Mudra, Hnaníček, Vašíček. Přivedli jsme ale kvalitní náhradu. Mužstvo šlape, drží při sobě i v těžkých podmínkách. Nemáme kde trénovat, jezdíme po okolí, chybí nám regenerace. Ale kluci se stmelili a vytvořili velmi dobrý kolektiv.

Můžete konkretizovat, s jakými posilami jste nejvíc spokojený?

Získali jsme Pázlera z Jablonce, odkud se vrátil i Okleštěk. Žondru jsem měl už v HFK Olomouc a velmi dobrým fotbalistou je Miro Kovačič. Jsou to hráči, kteří dávají góly nebo na ně přihrávají.

Přijímáte roli jednoho z postupových favoritů?

Největším adeptem je samozřejmě Olomouc. Ale na Žižkově se Sigma přesvědčila, že to nebudou mít lehké, jak by se mohlo v létě zdát. Co se týče Znojma, nejsme klubem, který by měl a musel za každou cenu postoupit. Ale slyšel jsem, že se i o nás mluví v souvislosti s ligovými ambicemi.

Je pro vás osobně výhodou, že máte trenérské zkušenosti z více klubů?

Jestli znám dobře druhou ligu, se ukáže až v průběhu sezóny. Ale je pravda, že tahle soutěž není pro mě nic nového vzhledem k působení v Hradci Králové, Bystrci i HFK Olomouc.

V příštím kole hostíte Vlašim. Víte o tom, že váš zápas v Ústí nad Labem sledoval vlašimský trenér Vlastimil Petržela?

Na tom nevidím nic výjimečného, to je normální věc. Soustředíme se ovšem na vlastní výkon a budeme chtít vyhrát. Naši fanoušci nás pasují do role favorita tohoto utkání a byli bychom za alibisty, pokud bychom se tomu bránili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články