Hlavní obsah

Nemáme důvod k panikaření, přemítá ústecký záložník Krátký po porážce se Znojmem

Josef PešoutSport.czPrávo

Až těsně před startem Fotbalové národní ligy posílil celek FK Ústí nad Labem záložník Marek Krátký. Nadějný hráč, který jaro strávil v širším kádru pražské Sparty při hostování z FK Teplice, by měl patřit k pilířům ústeckému mužstva. „Jsem tady na půlroční výpomoci z Teplic a uvidíme, co bude v zimě,“ svěřil se Krátký v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Krátký ještě v dresu Sparty.

Článek

Ústí má za sebou dvě kola, ale v nich jste získali pouhý bod. Není to málo?

Musíme brát v potaz, jaké jsme měli soupeře. Remizovali jsme ve Varnsdorfu, který byl loni čtvrtý, a prohráli jsme doma se silným Znojmem. Tedy celkem s prvoligovou zkušeností z minulé sezóny. Ale je to škoda, že jsme neuhráli lepší výsledek.

Co rozhodlo o prohře se Znojmem 1:2?

Dostali jsme dva góly v prvním poločase. Kdyby aspoň jeden z nich nepadl, tak bychom asi uspěli lépe. Byť jsme neměli stoprocentní šance, náznaky tam byly, ale nevyřešili jsme předfinální fázi útočných akcí.

Jaká je v ústeckém týmu nálada?

Co se mě týče, myslím, že jsem se do kádru začlenil bez problémů. Nejsem jediný, kdo prošel Teplicemi. Nemáme důvod k panikaření. Po dvou kolech se musíme soustředit na další zápasy, abychom sbírali body i venku, když nám to se Znojmem nevyšlo. Jsou tady zkušení hráči jako Radim Novák a Honza Martykán. Snažím se být týmu co nejvíce platný.

Uvažovali jste o cílech pro podzim?

Přemrštěné úkoly nemáme. Chceme hrát hezký fotbal a praktikovat vlastní systém, abychom nemuseli spoléhat na náhodu. Když se bude dařit herně, výsledky se snad dostaví.

Je pro vás motivací případný návrat do teplického kádru?

Půlroční hostování by mělo naznačit moje šance. Uvidíme, jak to proběhne a jaká situace nastane v Teplicích.

A ještě na smutné téma. Vnímali jste šokující úmrtí ředitele FK Teplice Františka Hrdličky?

Já jsem v Teplicích osm let a pro všechny to byla strašně nečekaná zpráva. Už ve Varnsdorfu oba týmy držely minutu ticha, protože i trenéři zmíněných celků Zdenko Frťala a ústecký Lukáš Přerost působili v teplickém fotbale. Také spousta hráčů teplického šéfa znala. Trenér Přerost nám říkal, že bychom měli symbolicky bojovat i za pana Hrdličku.

Reklama