Hlavní obsah

V Jablonci se mnou nepočítali, tak chci pomoci Znojmu, podotýká útočník Pázler

Znojmo

Fotbalový útočník Jan Pázler celkem v tichosti zmizel během léta z prvoligových trávníků. Hráč, který si za pražskou Duklu a Jablonec připsal na šedesát startů v nejvyšší soutěži a vstřelil devět gólů, má za sebou přestup do Znojma hrajícího FNL. „Hlavně dostávám možnost pravidelně nastupovat, a to je hlavní důvod, proč jsem tady,“ komentoval svůj přestup Pázler v krátkém rozhovoru pro Sport. cz po druholigovém vystoupení jihomoravského týmu v Ústí nad Labem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Pázler z Dukly (druhý zprava) ještě v dresu Dukly.

Článek

Už jste vstřebal nucený odchod z Jablonce?

V Jablonci se rozhodli udělat takříkajíc nové mužstvo a se mnou nepočítali. Zamířil jsem proto do Znojma, abych častěji hrál.

Nebylo by pro vás lepší zůstat v první lize, byť třeba v jiném klubu?

Možná, že nějaký zájem z jiné strany byl, Jablonec se však nedomluvil s ligovými celky. Ale nejsem jediný, kdo šel ze severočeského klubu do druhé nejvyšší soutěže. Každý z nás, co jsme skončili v Jablonci, se snažíme někde uplatnit.

Jak se ohlížíte za svoji dosavadní prvoligovou kariérou?

V Jablonci to nebylo nic moc, když jsem skoro nehrál. S ligou jsem předtím začínal v pražské Dukle. V ní se mi dařilo a mám na ni určitě dobré vzpomínky.

Co soudíte o současném Znojmu?

Loni startovalo v první lize a neprezentovalo se špatným fotbalem. Myslím, že tam byly horší týmy než sestupující Znojmo. Ale bohužel je teď realitou druhá liga.

Jak si zvykáte na nové prostředí na Moravě?

Pocházím z východočeského Náchoda. Od dětství jsem žil v Praze, takže poprvé ve fotbalové kariéře poznávám i Moravu. Je to trošku jiné, ale kluci jsou v pohodě. Zdá se mi, že i druhá liga bude mít svoji kvalitu. V našem týmu mám kvalitní spoluhráče v útoku.

Láká vás návrat do první ligy se Znojmem?

Pokusíme se bojovat o první místo, potažmo bychom brali i druhé, které také znamená postup. Ale to jsou ještě předčasné úvahy a plány. (úsměv)

Reklama