Hlavní obsah

Opava - Ústí nad Labem 1:0Opava ve druhé lize i potřetí v sezóně vyhrála a vede tabulku

Praha
Aktualizováno

Nováček z Opavy prožívá skvělý vstup do Fotbalové národní ligy. Slezané i ve 3. kole nové sezóny druhé nejvyšší soutěže zvítězili, tentokrát doma nad Ústím nad Labem 1:0, a minimálně do neděle vedou s plným počtem devíti bodů tabulku.

Článek

Opava v předchozích dvou kolech hrála venku a pokaždé vstřelila tři branky. Při domácí premiéře jí ale stačil k výhře jediný gól, o který se postaral po individuální akci v 52. minutě Petr Ševčík. Obrana slezského celku, jejímž lídrem je od nové sezóny navrátilec z Německa Zdeněk Pospěch, podruhé ze tří kol udržela čisté konto.

Naopak Olomouci se na úvod sezóny trochu komplikuje plán s okamžitým návratem do nejvyšší soutěže. Sigma už podruhé prohrála, tentokrát ji doma udolal Sokolov 3:2.

Hanákům se přitom dvakrát povedlo odpovědět na Červenkovy góly. Nejprve po dvou minutách na hřišti srovnal střídající Varadi, když předtím na konci poločasu neproměnil penaltu Cana, a po dalším Červenkově gólu znovu vyrovnal tvrdou střelou zpoza vápna Zahradníček.

Další šance už si ale Sigma nevytvořila, naopak šest minut před koncem Sokolov využil závar ve vápně a Hofmann střelou pod břevno rozhodl o výhře domácích.

Pouze tři body z prvních tří kol jako Olomouc má také Táborsko. Jihočeský klub, který v minulé sezóně do posledního kola hrál o postup, i ve třetím utkání nového ročníku remizoval 1:1, tentokrát na hřišti Frýdku-Místku. Aspoň bod přitom hostům zachránil až v 87. minutě Mráz.

Karviná i potřetí za sebou bodovala a je v neúplné tabulce druhá. Brankou z penalty minutu před koncem doma porazila 1:0 nováčka z Kolína, který tak stále čeká na první body.

Domácí byli aktivnější, ovšem když už Kolín zaútočil, byla z toho po Jelínkově střele tyč. Karvinští zahazovali velké šance, třeba Urgela v ideální pozici minul zcela odkrytou branku.

Nakonec tak musel Slezanům pomoci hostující Kabela, který v závěru zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Budínský a ranou k tyči rozhodl.

Sedm bodů jako Karviná má i Zlín, který porazil Žižkov 3:2. "Ševci" sice prohrávali od 31. minuty, kde se trefil Folprecht, ale po pauze třemi góly skóre otočili. Prosadili se Kurtin, Bartolomeu a Salachna. Viktoria už stihla v nastavení jen snížit a utrpěla první porážku v nové druholigové sezóně.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Sigma Olomouc 3:2 (1:0)
Branky: 21. a 67. Červenka, 84. Hofmann - 61. Varadi, 70. Zahradníček. Rozhodčí: Jech - Urban, Fišer. ŽK: Vrtělka - Cana, Janotka, Houska, Vepřek. Diváci: 1350.
Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Hofmann, Kucalas, Dřížďal - Čada, Vrtělka - Machek (68. Dvořák II.), Ouedraogo, Pouček (87. Vaněček) - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Olomouc: Blaha - Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek - Zahradníček, Houska, Cana (59. Varadi), Ordoš, Navrátil - Vašíček (83. Rolinc). Trenér: Kalvoda.
Karviná - Kolín 1:0 (0:0)
Branka: 89. Budínský z pen. Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, Kožár. ŽK: Trousil, Puchel, Budínský - Jelínek, Svátek, Kučera, Pechatý, Kabele. Diváci: 1065.
Karviná: Pindroch - Růžička, Trousil (60. Jovanovič), Cverna, Eismann - Janíček - Fiala (57. Puchel), Ondřejka, Budínský, Zelený - Urgela (80 Kurušta). Trenér: Weber.
Kolín: Pechatý - Šimkovský, Petrášek, Kratochvíl, Macháček - Kabele, Jelínek, Kučera, Jukl (61. Jurečka) - Svátek (72. Kalaš), Klapka (78. Schön). Trenér: Veselý.
Frýdek-Místek - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 24. Talián - 87. Mráz. Rozhodčí: Kocourek - Kubr, Arnošt. ŽK: Literák, Žídek - Presl, Javorek. Diváci: 2632.
Frýdek-Místek: Prepsl - Ilko, Literák, Žídek, Švrček - Talián, Uvíra, Mozol (81. Vašenda), Pribula (88. Coufal) - Uškovič, Matúš (69. Zapalač). Trenér: Goffa.
Táborsko: Toma - Kotrba, Mráz, Ciferský (80. Tusjak), Divíšek - Šiml (52. Traore) - Strnad, Džafič, Javorek, Presl - Přeučil (57. Musiol). Trenér: Frňka.
Opava - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 52. Ševčík. Rozhodčí: Lerch - Antoníček, Pilný. ŽK: Krátký, Peterka, Martykán (všichni Ústí). Diváci: 2176.
Opava: Květoň - Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka - Horka, Metelka - Vavřík (73. Svatonský), Ševčík (90. Grussmann), Schaffartzik - Mrázek (79. Machálek). Trenér: Baránek.
Ústí: Novák - Zeman, Vaněk, Vraštil (89. Zukič), Šraga - Peterka (61. Kuč), Jursa (65. Veverka), Martykán - Krátký, Smola, Manev. Trenér: Přerost.
Zlín - Žižkov 3:2 (0:1)
Branky: 58. Kurtin, 73. Bartolomeu, 77. Salachna - 31. Folprecht, 90.+1 Marek. Rozhodčí: Proske - Pospíšil, Vaňkát. ŽK: Železník - Podrazký. Diváci: 1614.
Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík - Matějov (41. Malcharek, 52. Bartolomeu), Hájek, Salachna - Železník, Poznar (52. Kurtin), Chmelo. Trenér: Pulpit.
Žižkov: Holý - Dressler, Bodeček, Hovorka, Podzimek (67. Šťastný) - Bazal, Súkenník, Podrazký, Folprecht - Voltr (81. Hejný), Reiter (70. Marek). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: