Hlavní obsah

Znojmo - Vlašim 1:3Fotbalisté Znojma ve druhé lize poprvé prohráli

Znojmo

Fotbalisté Znojma našli po dvou výhrách v druhé lize přemožitele, ve třetím kole prohráli doma 1:3 s Vlašimí. Prvního vítězství v nové sezóně se naopak díky přestřelce 3:2 v Mostě dočkal Třinec, zatímco Pardubice hrály s Varnsdorfem bez branek a oba celky si tak připsaly třetí remízu.

Článek

Exligové Znojmo do zápasu s Vlašimí nastoupilo jako favorit, a i když od 39. minuty hrálo bez vyloučeného Jonova, ujalo se po přestávce díky Žondrovi vedení. Hosté, kteří hráli v posledních dvou sezónách o záchranu, však dokázali skóre třemi góly otočit a po dvou remízách se dočkali prvního vítězství.

Poprvé naplno bodoval i Třinec, který zvládl přetahovanou v Mostě, kde čtyři z pěti branek orámovaly poločasovou přestávku. Na první gól hostujícího Motyčky ze 44. minuty zareagoval ve 48. minutě Surynek a v 51. Kurtaj, Třinec ale v 55. minutě vyrovnal a v 71. minutě rozhodl Hupka o jeho vítězství.

Most se tak ani na třetí pokus nedočkal vítězství a stejně na tom jsou i Varnsdorf s Pardubicemi. Oba celky bezbrankovým zápasem navázaly na předchozí dvě remízy 1:1.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Most - Třinec 2:3 (0:1)
Branky: 48. Surynek, 51. Kurtaj - 44. Motyčka, 55. Joukl, 71. Hupka. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kotalík. ŽK: Procházka - Kubaň. Diváci: 1237.
Most: Divkovič - Běloušek, Avdič, Maruna, Santos - Veselinovič, Kurtaj, Jakovljevič (82. Wermke), Jan Procházka - Surynek (65. Petráček), Jiří Procházka (69. Mlika). Trenér: Raszyk.
Třinec: Paleček - Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Kubaň - Hupka, Motyčka, Ceplák (90. Lukáš), Joukl, Malíř (67. Málek) - Smetana (82. Dedič). Trenér: Kalivoda.
Varnsdorf - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Váňa - Vysloužil, Machálek. ŽK: Novotný - Kurdna, Fusek. Diváci: 920.
Varnsdorf: Porcal - Novotný, Kouřil, Landovský, Tvaroha - Breite, Filip, Rudnickyj (68. Halbich) - Martan, Jurča (61. Daníček), Schubert. Trenér: Frťala.
Pardubice: Frydrych - Vencl, Bederka, Přibyl - Kudrna, Jarosz (76. Dostálek), Kakrda, Jeřábek - Nečas (81. Fikejz), Fusek (83. Vondra), Klátil. Trenér: M. Hašek st.
Znojmo - Vlašim 1:3 (0:0)
Branky: 48. Žondra - 59. Kučera, 71. Nový, 84. Matějka. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Pochylý. ŽK: Jonov, Helísek, Žondra, Okleštěk - Putz, Hronek, Kučera, Nový. ČK: 39. Jonov (Znojmo). Diváci: 500.
Znojmo: Doleček - Helísek, Jonov, Buchta, Hříbek (74. Ledecký) - Lacko, Okleštěk, Kovačič - Stáňa, Žondra, Pázler. Trenér: Machala.
Vlašim: Rondzik - Petrů, Simerský, Štochl, Nový - Vebr, Hronek (86. Verner) - Janda, Putz (46. Jakubov), Kučera (74. Průcha) - Matějka. Trenér: Petržela.

Reklama