Hlavní obsah

Žižkov - Karviná 1:0Žižkov zdolal Karvinou a vede tabulku FNL už o dva body

Praha

Fotbalisté Žižkova v 6. kole druhé nejvyšší soutěže doma udolali Karvinou 1:0 a uhájili vedení v tabulce FNL. Navíc díky zaváhání soupeřů mají nyní náskok už dvou bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žižkovský útočník Radek Voltr.

Článek

Žižkov si poradil i s tím, že už podruhé v sezoně musel během zápasu střídat zraněného brankáře. Pokorného nahradil Holý, který na konci srpna v duelu v Sokolově utrpěl otřes mozku.

Domácí však v tu dobu diktovali tempo hry a ve 34. minutě šli do vedení. Centrovaný míč se snesl za Eismannova záda k nabíhajícímu Bazalovi, který ho dopravil přesně k levé tyči. V závěru první půle měl vyrovnání na kopačce karvinský Vaněk, avšak jeho dorážku z těsné blízkosti vyškrábl Holý na rohový kop.

Karviná se v druhé půli dostávala do tlaku, ale větší šance nepřicházely a Holý si se střelami z dálky uměl poradit. A když se Kuruštovi povedlo Holého přehodit, míč skončil těsně vedle.

Nováček z Kolína nebodoval ani na šestý pokus, navíc doma utrpěl debakl 0:5 s Varnsdorfem. Už po dvanácti minutách hry se míče ujal hostující Martan, který utekl obráncům a v samostatném úniku zakončil nechytatelně přízemní střelou k tyči. Následně si navíc srazil centr do vlastní branky domácí Biško. A když ještě do poločasu znovu Martan zvýšil na 3:0, bylo o vítězi rozhodnuto. Po změně stran ještě přidali góly Janoušek a Kouřil z přímého kopu.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 34. Bazal. Rozhodčí: Jílek - Kubr, Kotalík. ŽK: Opluštil - Budinský. Diváci: 1411.
Žižkov: Pokorný (25. Holý) - Dressler, Hovorka, Podzimek, Karafiát - Bazal (60. Súkenník), Podrazký, Opluštil, Folprecht, Voltr - Marek (78. Hejný). Trenér: Trpišovský.
Karviná: Pindroch - Růžička, Trousil, Jovanovič, Eismann - Vaněk, Urgela (83. Juřena), Skwarczek (58. Kurušta), Budinský, Zelený - Fiala (67. Ondřejka). Trenér: Weber.
Kolín - Varnsdorf 0:5 (0:3)
Branky: 12. a 44. Martan, 20. vlastní Biško, 62. Janoušek, 69. Kouřil. Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Fišer. ŽK: Biško, Hurka, Svátek (všichni Kolín). Diváci: 430.
Kolín: Pechatý - Jelínek, Šimkovský, Kratochvíl, Kučera (70. Jukl) - Klapka, Hurka, Bláha (51. Svátek), Hanuš (29. Frimmel) - Biško, Macháček. Trenér: Veselý.
Varnsdorf: Porcal - Landovský, Filip, Kouřil, Tvaroha - Janoušek - Zieris, Daníček (67. Jurča), Breite, Djurdjevič (49. Schubert) - Martan (64. Rudnickij). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: