Hlavní obsah

Ústí - Táborsko 0:4Táborsko je po výhře nad Ústím v čele druhé ligy

Praha

Fotbalisté Táborska dnes ve druhé lize vyhráli v Ústí nad Labem 4:0 a ani v devátém kole nenašli přemožitele. Jihočeši tak jako jediní v soutěži neprohráli a minimálně do neděle, kdy je může přeskočit druhá Viktoria Žižkov, se posunuli na první místo tabulky.

Článek

O výhře Táborska rozhodli Strnad s Traorem, kteří dali po dvou gólech. Jihočeši si tak kromě série bez porážky prodloužili i úspěšné střelecké tažení, V každém z posledních pěti zápasů dali minimálně tři branky a dohromady jich v nich zaznamenali 17.

Také ve druhé předehrávce vyhráli hosté rozdílem třídy, když Pardubice zvítězily v Opavě 5:0. Východočeši tak naplno bodovali po dvou kolech, domácí naopak prodloužili čekání na vítězství na šest zápasů.

Táborsko má v čele 17 bodů a druhý Žižkov, který v neděli čeká duel v Mostě, zaostává o jeden. Ústí je naopak předposlední, a pokud Kolín v sobotu zaboduje v Třinci, klesnou Severočeši na úplné dno.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Táborsko 0:4 (0:1)
Branky: 28. a 60. Strnad, 66. a 82. Traore. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Melichar. ŽK: Zukič, J. Peterka, Nešický - Divíšek. Diváci: 1059.
Ústí: R. Novák - Zeman, Vaněk, Zukič, Pícha - Krátký, Jursa (67. Králík), J. Peterka, Šraga (58. Leibl) - Smola, Veverka (71. Pavlata). Trenér: Němec
Táborsko: Toma - Džafič, Mráz, Ciferský, Divíšek - Sladký - Ciku (80. Kočí), Traore, Javorek (52. Nešický), Tusiak - Strnad (70. Přeučil). Trenér: Frňka
Opava - Pardubice 0:5 (0:3)
Branky: 2. Kudrna, 15. vlastní Čelůstka, 35. Petráň, 80. Záviška, 88. Fikejz. Rozhodčí: Adámková - Pilný, Arnošt. ŽK: Grussmann - Kudrna, Vencl, Jeřábek. Diváci: 2391
Opava: Hampel - Pospěch, Dvorník, Mikula, Čelůstka - Vavřík (36. Svatonský), Horka (46. Machálek), Grussmann, Schaffartzik - Ševčík, Mrázek (61. Kuzmanovič). Trenér: Baránek
Pardubice: Frydrych - Kakrda, Vencl, Bederka, Vondra - M. Hašek ml., Kudrna (85. Řezníček), Jeřábek, Fousek (77. Záviška) - Fusek, Petráň (83. Fikejz). Trenér: M. Hašek st.

Reklama