Hlavní obsah

Ústí - Pardubice 3:0Ústí doma přehrálo Pardubice a dostalo se ze dna tabulky

Ústí nad Labem

Ústí nad Labem se v 11. kole Fotbalové národní ligy dočkalo druhé výhry v sezoně poté, co doma porazilo Pardubice 3:0. Dvěma góly se o to zasloužil Tomáš Smola. Fotbalisté severočeského celku se tak dostali z posledního místa tabulky druhé ligy, v níž předtím prohráli osm z posledních devíti zápasů.

Článek

Ústí už nutně potřebovalo zvítězit, a tak se do Pardubic od úvodu zakouslo. V 19. minutě nastřelil Martykán jen břevno, ale po půlhodině hry už otevřel skóre Smola. Stejný hráč pak v 55. minutě vedení navýšil střelou do odkryté branky. Pro jednoho z nejlepších střelců FNL to byl čtvrtý gól v sezoně, předtím dvěma góly zařídil jediné dosavadní vítězství nad Vlašimí.

Smola mohl dát hattrick, ale jeho další vydařenou střelu vytáhl brankář Frydrych. Vzápětí Vaněk definitivně rozhodl. Pardubice mohly ještě snížit, ale velkou šanci odvrátil obránce Pávek.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Pardubice 3:0 (1:0)
Branky: 31. a 55. Smola, 74. Vaněk. Rozhodčí: Váňa - Vaňkát, Černý. ŽK: Vraštil, Šraga, Zeman - Bederka, Fousek, Jeřábek, Vencl. Diváci: 693.
Ústí: R. Novák - Vraštil, Pávek, Vaněk, Šraga - Zeman, J. Peterka, Martykán, Leibl (71. Pavlata) - Králík (78. Kuč), Smola (86. Veverka). Trenér: Němec.
Pardubice: Frydrych - Kakrda, Vencl, Bederka, Vondra - M. Hašek ml., Jeřábek, Řezníček, A. Fousek (68. Záviška) - Fusek (68. Nečas), Petráň (54. Fikejz). Trenéři: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: