Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 1:0Olomouc vyhrála poosmé za sebou, uspělo i Táborsko

Třinec
Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce poosmé v řadě vyhráli a nadále drží první místo v tabulce Fotbalové národní ligy. V sobotním duelu 13. kola druhé nejvyšší soutěže doma udolali Pardubice 1:0. O dva body zpět je Táborsko, které si doma poradilo s posledním Kolínem 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Olomouce Leoš Kalvoda - ilustrační foto.

Článek

Sigma po nevydařeném vstupu do sezóny soutěži dominuje a potvrdila to i proti Pardubicím. Už v šesté minutě vyslal Zahradníček za obranu Navrátila, který si poradil s vyběhnutým brankářem a poslal domácí do vedení. Následně dvakrát zahrozili hosté, ale Olomouc podržel brankář Reichl, který skvěle zneškodnil hlavičku Jeřábka po signálu ze standardní situace.

Po změně stran měl čtyři velké šance domácí Ordoš, ale vedení nenavýšil. Olomouc to mrzet nemuselo, protože ani Pardubice nedokázaly lépe vyřešit své šance a potřetí za sebou prohrály. Navíc už 362 minut nedaly gól.

Táborsko proti Kolínu potvrdilo roli favorita a z tlaku už v první půli vytěžilo dvě branky Javorka. Ten si nejprve na zadní tyči počkal na centr a následně do odkryté branky poslal míč po přihrávce Džafiče. Po změně stran Táborsko znovu rozebralo hostující obranu a Tusjak mířil do prázdné branky. Táborsko mělo další čtyři velké šance, když mimo jiné čtyři jeho hráči šli sami na brankáře, ale další gól už domácí nepřidali.

Třinec čeká na výhru už osm utkání

Fotbalisté Třince podlehli doma Sokolovu 0:2 a čekají na vítězství už osm utkání. V tabulce jim patří třináctá příčka. Sokolov vyhrál potřetí z posledních čtyř zápasů.

Západočeši se dostali do vedení po půlhodině hry, kdy rychlý brejk a zpětnou přihrávku Dvořáka využil Šamánek. Ve druhé půli mohl srovnat Ceplák, po jehož hlavičce míč poskakoval na brankové čáře, ale hosté nebezpečí odvrátili. Definitivní rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem, kdy se prosadil Dvořák a Sokolov si už dvoubrankové vedení v klidu pohlídal.

Žižkov prohrál 1:2 ve Vlašimi a počtvrté z posledních pěti zápasů ztratil body. Na postupové příčky má manko už pět bodů. Zato Vlašim doma vyhrála počtvrté z posledních pěti zápasů a dostala se v tabulce na páté místo právě před Žižkov.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Sokolov 0:2 (0:1)
Branky: 32. Šamánek, 76. Dvořák II. Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Peřina. ŽK: Malíř, Motyčka, Smetana - Pouček. Diváci: 393.
Třinec: Rohel - Velner, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Malíř, Motyčka (83. Málek), Hupka, Ceplák (79. Lukáš) - Smetana, Joukl (69. Dedič). Trenér: Kalivoda.
Sokolov: Belaň - Blažek, Vondráček, Hofmann, Hrubý - Čada, Machek - Vaněček, Dvořák II., Pouček (83. Dřížďal) - Šamánek (87. Kucalas). Trenér: Šmejkal.
Sigma Olomouc - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 6. Navrátil. Rozhodčí: Julínek - Vaňkát, Kotalík. ŽK: Cana - Vondra. Diváci: 2396.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek (71. Javůrek) - Zahradníček, Houska, Cana (53. Ordoš), Plšek, Navrátil (81. Varadi) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Pardubice: Frydrych - Kakrda (84. Klátil), Bederka, Vencl, Vondra - Záviška, P. Kudrna, Jeřábek, Řezníček (80. Petráň), Hašek ml. - Nečas (76. Fusek). Trenér: Hašek st.
Vlašim - Viktoria Žižkov 2:1 (1:0)
Branky: 36. Štochl, 69. Hronek - 49. Folprecht. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Melichar. ŽK: Simerský - Šťastný, Bartošák. Diváci: 742.
Vlašim: Fendrich - Petrů, Simerský, Štochl, Nový - Verner (61. Breda) - Radoš (89. Janda), Hronek, Barák, Kučera (73. Průcha) - Matějka. Trenér: Petržela.
Žižkov: Holý - Dressler, Karafiát, Šťastný, Bartošák - Súkeník, Folprecht, Hejný (67. Marek), Hovorka, Reiter (81. Kučaba) - Voltr (11. Podzimek). Trenér: Trpišovský.
Táborsko - Kolín 3:0 (2:0)
Branky: 24. a 37. Javorek, 53. Tusjak. Rozhodčí: Proske - Vysloužil, Ratajová. ŽK: Traore - Svátek, Jelínek. Diváci: 615.
Táborsko: Toma - Divíšek, Hric, Cíferský, Sladký - Tusjak (89. Knotek), Traore, Javorek (71. Nešický), Šiml, Džafič (64. Presl) - Strnad. Trenér: Frňka.
Kolín: Pechatý - Šimkovský, Petrášek, Biško, Janec - Bláha, Klapka, Jelínek, Schön - Kabele, Svátek (66. Kučera). Trenér: Veselý.

Reklama