Hlavní obsah

Hráč a trenér měsíce: Oceněnými za měsíc říjen jsou Budínský a Frťala

Praha

Uplynul další měsíc a Ligová fotbalová asociace (LFA) opět ocenila výkony dvou aktérů Fotbalové národní ligy. Nejlepším hráčem za měsíc říjen zvolila dvaadvacetiletého karvinského záložníka Lukáše Budínského. Ocenění pro nejlepšího trenéra převzal Zdenko Frťala, lodivod FK Varnsdorf.

Foto: synotliga.cz

Karvinský záložník Lukáš Budínský s trofejí.

Článek

Hráč měsíce – Lukáš Budínský (MFK OKD Karviná)

Fotbalisté Karviné patří každoročně v předsezónních prognózách za adepty na atakování postupových příček. A díky dobré říjnové formě se jim svěřenci trenéra Webera docela přiblížili. Karvinský MFK je sice v současnosti „až" na šesté příčce, v našlapané tabulce Fotbalové národní ligy to ovšem znamená pouze tříbodovou ztrátu na druhý Varnsdorf. A není divu. Karvinští patřili v říjnu k nejlepším celkům vůbec, když ze čtyř utkání odešli jako vítězové hned ve třech případech. Velkou zásluhu má na získaných bodech Lukáš Budínský, který byl se čtyřmi góly nejlepším střelcem svého týmu.

„Vděčím za to celému týmu. V říjnu se nám podařilo vyhrát hned tři zápasy a já se na tom podílel čtyřmi góly, z toho jeden byl z pokutového kopu a ostatní mi připravili kluci. Poděkovat bych chtěl celému týmu od trenérů až po kustoda Vencu. Zatím jsem spokojen. Hrajeme o přední příčky, teď jsme udělali šňůru bodů a daří se nám herně i výsledkově," pochvaluje si Budínský.

Trenér měsíce – Zdenko Frťala (FK Varnsdorf)

Varnsdorf nevstoupil do sezóny úplně ideálně, po pomalejším rozjezdu se ale tým vedený ambiciózním trenérem Frťalou rozjel ke skvělým výkonům, které mu postupně vynesly i dočasnou pozici lídra tabulky, což ve Varnsdorfu v klubové historii dosud nezažili. Tým ze severu Čech byl již před sezónou mnohými pasován do role černého koně soutěže, který může překvapit. A zatím se mu to daří dokonale. Se sedmadvaceti body jsou žlutomodří aktuálně na druhé příčce o pouhé dva body za vedoucí a favorizovanou Sigmou.

„Společně s Olomoucí a Táborskem jsme měli úspěšný měsíc, takže mě to příjemně překvapilo, že volba padla na mou osobu. Zasloužili bychom si to všichni tři. Je to ocenění práce celého týmu, kterou neustále vyzdvihuji. Díky nim jsem titul trenéra měsíce října získal. Kdyby byla anketa o tým měsíce, tak by si to určitě zasloužili i naši kluci. Poděkoval bych nejen týmu, ale všem lidem, kteří se o fotbal ve Varnsdorfu starají. Zakládáme si na kolektivní práci. Klukům v kabině jsem řekl, že to oni ze mě udělali trenéra měsíce, takže oni mají náskok přede mnou, protože mně se ještě nepodařilo z nich udělat hráče měsíce. Je to pro mě takový závazek, abych si mohl říct, že se mi to rovněž podařilo," usmívá se Frťala.

Reklama

Související témata: