Hlavní obsah

Varnsdorf - Táborsko 2:1Varnsdorf ve druhé lize porazil Táborsko a je opět druhý

Praha

Fotbalisté Varnsdorfu porazili ve druhé lize Táborsko 2:1 a po patnácti zápasech ztrácejí ze druhého místa dva body na vedoucí Olomouc. Svěřenci Zdenka Frťaly vyzvou Sigmu příští týden v dohrávce, která uzavře podzimní část Fotbalové národní ligy.

Článek

V prvním poločase ve Varnsdorfu se činili oba brankáři a skóre se měnilo až po změně stran. V 57. minutě se trefil domácí Rudnytskyy a za sedm minut ho napodobil Landovský. V závěru sice z penalty snížil Bosňan Dzafič, ale Varnsdorf přečkal závěrečný tlak Táborska a na svém stadionu udržel neporazitelnost. Severočeský tým naplno bodoval v sedmém z posledních osmi kol.

Ve druhém dnešním utkání 16. kola předposlední Ústí nad Labem vyhrálo ve Znojmě 1:0 a na osmý pokus triumfovalo na hřišti soupeře. Severočeši díky brance Smoly ze 31. minuty ztrácejí bod na první nesestupové místo, které drží čtrnáctý Most.

Trápící se Znojmo ani napotřetí s novým koučem Ludevítem Grmelou nezvítězilo, z posledních pěti duelů ve druhé lize získalo jediný bod a jen jednou skórovalo.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Varnsdorf - Táborsko 2:1 (0:0)
Branky: 57. Rudnytskyy, 64. Landovský - 83. Džafič z pen. Rozhodčí: Houdek - Mencl, Kožár. ŽK: Rudnytskyy, Breite, Kouřil - Javorek, Džafič, Strnad. Diváci: 1215.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Kouřil, Landovský - Breite, Janoušek, Daníček (60. Schubert), Jurča (79. Durdevič), Tvaroha, Rudnytskyy (89. Čurgali) - Martan. Trenér: Frťala.
Táborsko: Toma - Hric, Divíšek, Cíferský, Sladký - Džafič, Presl (79. Nešický), Ciku (68. Musiol), Javorek - Traoré (68. Šiml), Strnad. Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: