Hlavní obsah

Nový trenér Táborska Radim Nečas si začátek přípravy pochvaluje

Praha

Až do posledního kola minulého ročníku Fotbalové národní ligy bojoval celek FC Táborsko o postup do první ligy. Nakonec se mezi dva nejlepší druholigové celky nevešel, takže i nadále působí ve druhé nejvyšší soutěži. A do jarní sezóny vstoupí pod vedením nového trenéra. Stal se jím Radim Nečas, který nahradil Petra Frňku. Tedy kouče, jehož si vyhlédl prvoligový Baník Ostrava. Nečas se pustil do nové práce s chutí a svědomitostí.

Foto: Petr Horník, Právo

Momentka z duelu Táborsko - České Budějovice. Na snímku zleva Zdeňek Křížek, Miloslav Strnad a Simon Deli.

Článek

Výhodou nového trenéra je skutečnost, že klubové prostředí už zná z minulosti. Před dvěma a půl lety byl asistentem tehdejšího kouče Luboše Zákostelského. „Zázemí se vylepšilo. A vynasnažím se, aby ruku v ruce s tím šla i sportovní stránka. Mistráky hrajeme v Sezimově Ústí," připomíná Nečas.

Je rád, že se vrátil do fotbalového koloběhu. Zrovna uprostřed zimy. „U mužstva jsem krátce a mohu být zatím spokojen. Nevidím žádný problém a doufám, že všechno bude klapat. Příprava je dlouhá, ale s termíny ohledně začátku jara nic neuděláme. Ty jsou dané, proto je na nás, abychom se co nejlépe připravili. Myslím, že máme a ještě budeme mít dostatek času na kondiční složku přípravy," uvažuje trenér.

Táborsko startuje v zimním turnaji na umělé trávě v rámci Tipsport ligy v Praze. „Po pár dnech tréninku jsme remizovali rovněž s druholigovým Mostem 2:2. Testujeme nové hráče, pořád jsme v úvodní fázi přípravy. Ve skupině účinkují ještě Bohemians Praha 1905 a Kolín, takže pořadí na jednotlivých místech je dost otevřené," glosuje Nečas herní prověrky.

Byť do jarního výkopu druhé ligy zbývá relativně dlouhá doba, trenér přemýšlí o ambicích svého týmu. „Na šesté příčce jsme takříkajíc na dostřel špici tabulky. Aspirantů je víc. Nahoře přezimují Olomouc s druhým Varnsdorfem. Na něj ztrácíme tři body, což není velký odstup," konkretizuje kouč výchozí pozici Jihočechů.

Nutno ale dodat, že až na začátku jara se dohraje odložený zápas z podzimu právě mezi Olomoucí a Varnsdorfem, takže aktuální bodové rozdíly se mohou změnit.

Reklama

Související témata: