Hlavní obsah

Na Spartu ještě Vlašim nedosáhla, Duklu na Vyšehradě zaskočila

Více než sympatickými výkony se na začátku zimní přípravy prezentují fotbalisté Graffinu Vlašim. Se Spartou na Strahově prohráli 0:2, českého mistra před jeho odletem na Kanárské ostrovy ovšem řádně potrápili. A ve svém prvním utkání v Tipsport lize na Vyšehradě šokovali Duklu, kterou osmý tým Národní ligy porazil nečekaně hladce 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Hell z Vlašimi (vlevo) a Aldin Čajič z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Hrají proti silným soupeřům, což se jim bude na jaře moc hodit. Vždyť ani na Spartě nebyli bez šancí.

„Nastoupili jsme proti kompletní Spartě a pro některé hráče to bylo poprvé, kdy se setkali s takto silným soupeřem. Prohrávat v poločase 0:2 jsme si absolutně nezasloužili, ve druhém poločase Hell trefil tyč prázdné branky," poukázal trenér Vlastimil Petržela.

Vlašimská chvíle slávy přišla až proti Dukle, kterou druholigový tým nakonec porazil rozdílem třídy.

„Musím kluky pochválit za přístup a nasazení. Technické nedostatky tam byly a většina hráčů z Dukly je na tom v tomto směru lépe, ale někteří naši hráči se jim vyrovnali," ocenil Petržela.

Trenér může postavit dvě jedenáctky

„Do zápasu jsme šli z plného tréninku a vždy se snažíme prostřídat všechny hráče. Je to obdivuhodné, protože ve Vlašimi nikdy tolik hráčů nebylo, abychom si mohli dovolit postavit dvě odlišné jedenáctky," libuje si kouč.

Výhru 3:0 hodnotí s nadhledem. „Víc se mi líbila první půle, hra měla smysl a fungovalo to. Po přestávce už působila lehce chaoticky a paradoxně jsme dosáhli tří gólů. Nebudu říkat vstřelili, protože jeden si Dukla dala sama. Jsme spokojení a je to povzbuzení, protože teď nás čekají v sobotu a v neděli další dva zápasy. Ale jak se říká - těžko na cvičišti, lehko na bojišti," usmívá se Petržela.

Reklama

Související témata: