Hlavní obsah

Opaváci se už těšili, že proti nim nenastoupí náš střelec, prozradil ústecký trenér Němec

Ústí nad Labem

S vědomím, že je na jaře čekají urputné boje o záchranu ve druhé lize, absolvují zimní přípravu fotbalisté FK Ústí nad Labem. A to bez velkých posil a prakticky jen v domácích podmínkách. Přesto si trenér Petr Němec nestěžuje a spíš se snaží svoje svěřence správně motivovat na vstup do rozhodující fáze sezóny.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Petr Němec

Článek

Ústí nad Labem tráví zimní přestávku ve Fotbalové národní lize na předposledním místě šestnáctičlenného pořadí. Je pro vás pohled na tabulku frustrující, nebo spíš inspirující?

Být dole v tabulce není nikdy příjemné. Zvlášť, když se s tím musíte smířit na několik měsíců, co trvá soutěžní pauza a nemáte šanci si postavení hned vylepšit. Ale podzimní sezóna byla taková, jaká byla, a už je zbytečné dívat se dozadu. Raději hledíme dopředu - ať už jde o přípravu, či vstup do jara.

Jistě sledujete nejbližší druholigové soupeře, což asi platí i z jejich strany vůči vám. Jaké máte poznatky?

Registrovat novinky, to je normální trenérská práce. Před vánoci jsem byl v Ostravě, odkud pocházím, a hrál jsem za starou gardu Baníku Ostrava tradiční prosincový zápas. Byli tam i Opaváci, kteří mi okamžitě říkali, že v prvním jarním kole nenastoupí proti nim ústecký střelec Tomáš Smola. Mají všechno podchycené a vědí, co se bude dít. Je pravda, že náš klíčový hráč Smola pyká za čtyři žluté karty. Opavští už to věděli a těšili se z toho (úsměv).

V přípravě jste se už střetli například s Bohemians Praha 1905. Byla to dobrá prověrka?

Pro nás velmi potřebná a až na výsledek 1:2 i úspěšná. Bohemku jsme do sedmdesáté minuty do ničeho nepustili. Až v závěru jsme udělali dva kiksy, které soupeř potrestal. A že Bohemka je v zimě silným týmem, svědčí fakt, že pár dní po zápase s námi porazili v turnaji v rámci Tipsport ligy Kolín 8:2. Tedy celek, který startuje stejně jako Ústí ve druhé lize.

Počítáte s doplněním kádru z prvoligových klubů?

Všechno je o ekonomice. Chtěli bychom tým posílit. Nejbližší je nám spolupráce s Teplicemi, kterou bychom rádi využili. I když Teplicím odešel Mahmutovič, mají pořád široký kádr a určitě z něj někdo takříkajíc odpadne. Nemyslím to nějak špatně, ale asi v tom smyslu, že by mohli být volní pro Ústí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články