Hlavní obsah

Danoski chce po angažmá v Příbrami pomoci Mostu k záchraně ve druhé lize

Makedonský fotbalový útočník Zoran Danoski je vítanou posilou Baníku Most před jarními boji o udržení ve druhé nejvyšší soutěži. Do severočeského klubu se vrátil po dvou a půl letech z prvoligové Příbrami. V tamním celku poznal během svého působení pět hlavních trenérů a zažil hořké, ale i příjemnější chvíle. „Nyní se soustředím na to, abych pomohl Mostu,“ svěřil se Danoski v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zoran Danoski ještě v příbramském dresu

Článek

Jak se ohlížíte za svým angažmá v Příbrami?

Ze začátku tam byl ještě trenér David Vavruška, potom Karol Marko, po něm František Straka, pak Petr Čuhel a nakonec Pavel Tobiáš. Trenéři se dost střídali. Bohužel se tak stalo, že jsme hráli špatně. Nedalo se asi nic dělat. Nebyly potřebné výsledky. Za dvě a půl sezóny jsem odehrál dvaačtyřicet prvoligových zápasů a dal jsem čtyři góly.

Možná, že i některým televizním divákům utkvěly v paměti vaše dvě branky za Příbram do sítě Viktorie Plzeň. Jak na to s odstupem času vzpomínáte?

Vím, že utkání bylo v přímém televizním přenosu. Ale prohráli jsme doma 2:4, takže z pohledu mužstva to nebylo nic moc. Určitě si ale vážím, že jsem dvakrát v jednom utkání překonal vynikajícího plzeňského brankáře Kozáčika. To by potěšilo každého hráče. Ale byl bych raději, kdybychom proti favoritovi tehdy uhráli lepší výsledek bez ohledu na moje góly.

Neuvažoval jste po lednovém odchodu z Příbrami o přestupu v rámci české první ligy?

Myslím, že přišly nějaké nabídky. Ale rozhodl jsem se pro Baník Most, protože jsem tady už dřív hrál. Hned po zapojení do přípravy s týmem jsem znovu viděl na tréninku i v přípravných zápasech řadu známých kluků.

Jaké si dáváte cíle pro jaro ve Fotbalové národní lize?

Chceme se zachránit. Máme dobrý tým a doufám, že budeme makat a že to dopadne dobře. Nebudu tvrdit, že dám hodně gólů, ale bylo by hezké, kdybych k těm prvoligovým nějaké připojil i ve druhé lize. Z dřívějška jich mám na svém kontě asi třináct nebo čtrnáct druholigových a rád bych přidal ještě deset.

Reklama