Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Grygera bude mezinárodním manažerem Zlína

Zlín

Druholigový Fastav Zlín angažoval na nově vytvořené místo mezinárodního manažera bývalého fotbalového reprezentanta Zdeňka Grygeru. Své zkušenosti z působení v Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Fulhamu či ve Spartě Praha chce čtyřiatřicetiletý někdejší obránce předat hráčům, trenérům i vedení klubu.

Foto: Lukáš Brychta - Agentura Fotoservis

Zdeněk Grygera na archivním snímku

Článek

"Ve Zlíně jsem prožil většinu mládežnické kariéry a přes juniorku se dostal postupně až do dospělého fotbalu. Díky tomu mám ke klubu vřelý vztah, a proto jsem také přijal tuto nabídku," uvedl na dnešní tiskové konferenci Grygera, který přislíbil pomoc nejen v oblasti sportovní, ale také v marketingové.

"V Juventusu se mladí fotbalisté běžně potkávali v jednom komplexu s prvním týmem mužů. Mám konkrétní představu, jak výrazněji zapojit talentované hráče do určité struktury klubu a postupně je připravovat pro přechod do prvního týmu dospělých," řekl Grygera, který už od 17 let hrál druhou ligu. Své kontakty chce také využít ke stážím zlínských trenérů v Ajaxu a Juventusu.

Za reprezentaci Grygera odehrál 65 zápasů, rozloučil se s ní před necelými šesti lety. S fotbalem skončil po zdravotních problémech v roce 2012.

Reklama

Související témata: