Hlavní obsah

Znojmo dostane od města 15 miliónů na zaplacení dluhu

Znojmo

Znojemští zastupitelé schválili dotaci 15,2 miliónu korun pro občanské sdružení 1. SC Znojmo mládež, aby mohlo zaplatit dluh za rekonstrukci trávníku na fotbalovém stadionu. Dnešní hlasování zastupitelstva vyřešilo svízelnou situaci, protože soud v pátek vydal předběžné opatření, kterým zakázal používání trávníku. Na něm se tak do pravomocného ukončení případu nesmí hrát ani trénovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mudra ze Znojma. Archivní foto.

Článek

Občanské sdružení dluží peníze již od podzimu 2013 firmě Prostavby. Další dva miliony korun zaplatí z půjčky.

Starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD) slíbil zastupitelům také dodat do zasedání znalecký posudek na provedené stavební práce. Jeho nedodání omluvil problémy znalce. Někteří zastupitelé totiž zpochybnili, že kvalita provedených prací odpovídá hodnotě 17,2 miliónu korun, které Prostavby vyfakturovaly. Zastupitelé také schválili, že kontrolní výbor zajistí nezávislý znalecký posudek.

Na zasedání vystoupil také předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, který přijel s dokumenty, které prokazují, že ministerstvo školství čerstvě schválilo dotace na stavbu kotelny, a to pět milionů, a také 21 miliónů na stavbu umělého osvětlení. Starosta také uvedl, že kromě spolufinancování města by mohl dalšími čtyřmi milióny přispět kraj.

Se znojemským stadiónem se táhnou peripetie od předloňského postupu fotbalistů do první ligy. Aby ji mohli hrát, musel stadion splňovat požadované parametry. Rekonstrukce hrací plochy a pokládka vyhřívaného trávníku byla jednou ze čtyř částí komplexní opravy za 100 miliónů korun.

Žadatelem opravy tribun, které se kolaudovaly loni na podzim, bylo město. Na další dvě části, tedy na opravu kotelny a stavbu osvětlení, žádalo o peníze občanské sdružení.

Všechny práce byly proti původním předpokladům výrazně opožděné a hrozilo, že Znojmo nebude moci dál hrát první ligu, nakonec z ní však sestoupilo. Jediný rok v nejvyšší soutěži odehrálo převážně v Brně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články