Hlavní obsah

Kalvoda byl spokojen jen s tříbodovým ziskem, Frťala přes porážku i s výkonem

Olomouc

Rozdílně hodnotili dohrávku 15. kola druhé nejvyšší soutěže mezi Olomoucí a Varnsdorfem (2:1) trenéři obou celků. Zatímco domácí Leoš Kalvoda byl spokojen jen s třemi body a navýšením náskoku na čele tabulky, varnsdorfský Zdenko Frťala přes porážku chválil své svěřence i za předvedený výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Olomouce Leoš Kalvoda

Článek

A nebylo divu. Druhý celek soutěže Hanákům dlouho zle zatápěl. Brzy se dostal do vedení a vzápětí ho mohl potvrdit. Jenže Daníčka a Breiteho ve vyložených šancích vychytal skvělými zákroky mladý gólman Reichl. Varnsdorf pak v závěru ještě sahal alespoň po bodu, ale tutovku tentokrát nezúročil Martan.

„Soupeř nás hodně potrápil. Dal první gól, my pak hráli křečovitě a dělali chyby, za které nás mohl potrestat. Kluci si ale zaslouží pochvalu za to, že to otočili. Herně to však rozhodně nebylo ono. Chyběla mi především lehkost. Strašně moc jsme kazili přihrávky v přechodové fázi. Měli jsme řadu slibných akcí, které jsme nedotáhli do konce. I závěr jsme nehráli takticky dobře. Vyspělí hráči to musí zvládat lépe," tvrdil Kalvoda.

Kalivoda už myslí na Sokolov

„Olomouc je pro nás ligovým soupeřem a my mu byli důstojným soupeřem a toho si cením. Začali jsme sice s oprávněným respektem, ale krásným gólem jsme se dostali do vedení. Pak jsme to však už měli těžké. Zejména ve druhé půli jsme museli čelit spoustě gólovým situacím. Vyústěním byl druhý gól v naší síti, o který Sigma byla přece jen lepší. Přes prohru jsme si ale dokázali, že to, kde jsme, není náhoda," mínil Frťala.

Výsledek utkání z pohledu celé soutěže oba koučové pak hodnotili rozdílně. „Soupeřům jsme odskočili, ale to v tříbodovém systému vůbec nic neznamená. Musíme jít dál zápas od zápasu a v sobotu porazit Sokolov," mírnil euforii lodivod Sigmy.

„Při vší úctě k ostatním si myslím, že bojovat se bude už jen o druhé postupové místo do první ligy. Sigma je někde jinde a nikdo ji nepředstihne. Co se nás týká, tak chceme dál trápit kluby, které mají ambice vyšší než my. Nejlépe až do posledního kola. Tím ale neříkám, že o postup neusilujeme. Jen ho nemáme na rozdíl od jiných za úkol," přidal svůj pohled Frťala.

Reklama

Související témata: